{ "title": "Kıymalı Patates Oturtma", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-patates-oturtma.gif", "date": "18.01.2024 22:42:49", "author": "rahime eskin", "article": [ { "article": "Kıymalı Patates Oturtma, sofralarımızın olmazsa olmazı patates ev hanımlarının haftada birkaç kez menüye dahil edebileceği çeşitlilikte yemeği yapılabilen çok özel bir sebzedir. Sizlerde bu tarif ile menünüze yeni bir çeşit ilave edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Kıymalı Patates Oturtma Malzemeleri
Kıymalı Patates Oturtma Nasıl Yapılır?

Orta boy tavaya sıvı yağımızı alıyoruz. Üzerine kıymayı ilave edip orta ateşte 1-2 dakika çeviriyoruz. İki adet orta boy soğanı ince doğrayıp, iki diş sarımsağı da kabuklarını soyup doğruyoruz. Ocakta pişmekte olan kıymamızın üzerine ilave ediyoruz. Soğanlarımız pembeleşene kadar pişiriyoruz. Üç adet orta boy domatesin kabuklarını soyup, küp doğradıktan sonra kıymalı harcımızın içine ilave ediyoruz. Domateslerimiz suyunu bırakıp kendini çekene kadar pişiriyoruz. Son olarak salçayı da ilave edip bir miktar daha pişirdikten sonra, tuzumuzu ve pul biberimizi ve bir tutam maydanozu ilave edip pişen harcımızı ocaktan alıyoruz. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra, serçe parmak kalınlığında yuvarlak doğrayıp, fırın tepsisine bir kat döşüyoruz, tepsiye döşediğimiz patateslerin üzerine kıymalı harcımızı ilave edip, tekrar bir kat patates daha döşüyoruz, tekrar kıymalı harcımızdan patatesimizin üzerine ilave edip üzerine bir sıra daha patatesle kapatıyoruz. Daha sonra patateslerin üzerini aşacak kadar ılık su ilave edip, isteğe göre üzerine yarım ay şeklinde doğradığımız domates ve ortadan ikiye böldüğümüz biberlerle süsleyip, önceden 200 derece ısıttığımız fırında patatesler pişene kadar yaklaşık yarım saat pişiriyoruz, Fırından çıktıktan sonra patatesler suyunu çekmişse üzerine bir çay bardağı kaynamış su ilave edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }