{ "title": "Kıymalı Patates Yemeği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-patates-yemegi.gif", "date": "19.01.2024 14:45:45", "author": "emel aslan", "article": [ { "article": "
Kıymalı patates yemeği, her damak tadına hitap eden bu lezzet besin değeri bakımından çok zengin. Üstelik hem gündelik zamanlarda hem de misafirlere ikram edilecek özel bir tarif.

Kıymalı patates yemeği Malzemeleri 4 kişilik
Kıymalı patates yemeği Nasıl Yapılır?

Orta ateşte yanan ocağımızın üzerine geniş ve derin bir tencere alıyoruz. 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyerek başlıyoruz. İnce doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurup üzerine biberlerimizi ekliyoruz. Biberleri 3 dakika kavurduktan sonra üzerine domatesi ilave ediyoruz. Domates suyunu salınca salçamızı ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz. Kavurmayı en üste ekleyip iyice kavrulunca, kabukları soyulmuş küp-küp doğranmış patatesleri ilave ediyoruz. Bir iki kez karıştırıp üzerini örtecek kadar sıcak su koyup, tuzunu ilave ediyoruz. Patatesler yumuşadığında yemeğimiz hazır demektir.

Afiyet Olsun.
" } ] }