{ "title": "Kıymalı Patates", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-patates(1).jpg", "date": "20.01.2024 02:04:02", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kıymalı patates yemeği kolay yapımıyla herkesin yapabileceği bir yemek türüdür. Yaz ve kış ayırmadan her mevsim yapılabilir. Şunu da belirtelim, taze patatesle yapılanı daha lezzetli oluyor. Özellikle çocukların severek yediği yemekler arasında yer alır. Dilerseniz yemeğimizi hep birlikte yapmaya başlayalım.

Kıymalı patates için gerekli olan malzemeler
Kıymalı patates nasıl yapılır?

Patateslerinizi soyarak, kabın içerisinde bulunan suyun içerisine atınız. Patatesleri ister halka halinde, isterseniz iri küpler halinde doğrayabilirsiniz. Doğrama işlemini suyun içerisinden çıkaracağınız zaman yapın. Bu şekilde vitaminlerini muhafaza etmiş olursunuz. Tencereye koyduğunuz yağın içerisine yemeklik doğradığınız soğanları, yeşil biberleri ve sarımsağı ilave ederek kavurunuz. Soğanlar şeffaflaştığı zaman kıymayı ilave ederek, kavurmaya devam ediniz. Ardından kabukları soyularak doğranmış domatesleri veya salçanızı ilave ederek biraz daha pişmesini sağlayınız. Dilediğiniz gibi doğradığınız patatesleri ilave ederek, suyu koymadan önce biraz kavurarak daha lezzetli olmasını sağlayınız. Daha sonra yemeğinizin suyunu ilave ediniz. Patatesin su çeke özelliği bulunduğundan suyu iyi ayarlayınız. Ne çok fazla olsun ne de az olsun. Ocağın altını kısarak 15-20 dakika kadar pişmesini sağlayınız. Yemeğiniz bu süre sonunda servise hazırdır. Geç soğuyacağı için, hemen yemezseniz iyi yaparsınız. Kıymalı patates eminiz hepinizin hoşuna gidecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }