{ "title": "Kıymalı Patatesli Börek", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-patatesli-borek(1).jpg", "date": "20.01.2024 13:11:05", "author": "sevda bilici sarı", "article": [ { "article": "Kıymalı Patatesli Börek İçin malzemeleri
İç Harcı İçin malzemeleri
Üstü İçin malzemeleri
Kıymalı Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı, patatesli böreği yapmaya başlamadan önce iç harcını hazırlayalım. 4 adet patatesi soyup bol su ile yıkadıktan sonra ortadan ikiye ayırıp teflon bir tencereye koyarak haşlayalım. Haşlanmış olan patatesi bir çatal yardımıyla ezelim. Teflon bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytin yağ ilave edip ısıtalım. Daha sonra 1 adet doğranmış soğan ve 300 gr kıyma ilave edip orta ateşte pişirelim. En son olarak tuz, karabiber, maydanoz ilave edip karıştıralım ve ezdiğimiz patateslerin içine döküp harmanlayalım. İç harcımızı bir kenara alalım. Derin bir kaba 4 yemek kaşığı nişasta ve 4 yemek kaşığı unu ilave edip karıştıralım. 250 gr tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip karıştırmaya devam edelim ve bir kenara alalım. 1 adet yufkayı tezgâha koyun ve her yerine yağlı karışımdan eşit bir şeklide sürün. Yufkayı ortadan ikiye ayırıp 4 adet ufak kare çıkaralım. Hazırlamış olduğumuz iç harçtan bolca koyup kenarlarını kapatmadan rulo şeklinde saralım. Tüm yufkaları aynı işlem ile saralım. Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine hepsini dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim. En son susam ve çörek otu ilave edelim. Fırının ayarını 170 dereceye getirin ve 10 dakika ısındıktan sonra börekleri fırına koyun. Üzerleri şişip kızarıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 35 dakika sonra fırından çıkarın. Kıymalı, patatesli börek hazır. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }