{ "title": "Kıymalı Patlıcan Kebabı", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-patlican-kebabi.gif", "date": "19.01.2024 20:24:21", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kıymalı Patlıcan Kebabı, Kıyma ve patlıcanın mükemmel uyumu ile hazırlanan patlıcan kebabı ile sofralarınızda harikalar yaratabilirsiniz. İster akşam yemeklerinizde ister davet sofralarınızda yer vererek sevdiklerinizi ve kendinizi mükemmel bir ziyafet çekebilirsiniz.

Kıymalı Patlıcan Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
Kıymalı Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Kıymalı Patlıcan kebabı hazırlığımıza ilk olarak patlıcanın kabuklarını alaca soyarak başlayalım. Patlıcanları halka şeklinde ve ince dilimleyerek tuzlu suyun içine alarak acısının çıkması için 15-20 dakika kadar beklemeye bırakalım. Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp yıkadıktan sonra suyunu süzerek iyice kurulayalım.

Ardından kebabımızın köftelerini hazırlamak için karıştırma kabımıza kıymamızı alarak üzerine yumurta, ufalanmış bayat ekmek içi, rendelenmiş kuru soğan, dövülmüş sarımsak ilave edelim. Köfte harcımızı tatlandırmak için kırmızı pul biber, karabiber, kimyon, kekik, yeteri kadar tuz ve kıyılmış maydanoz ilave ederek köfte harcımızı iyice yoğuralım. Yoğrulan köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra üzerine bastırarak yuvarlak şekilde köfteler hazırlayalım.

Köftelerimizde hazır hale geldikten sonra kızartma tavamıza yeteri kadar sıvı yağ koyarak kızdıralım. Kızan yağda ilk olarak kuruladığımız halka şeklindeki patlıcanları hafifçe pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızarttıktan sonra aynı tavada köftelerimizi de pembeleştirerek kızartalım. Daha sonra orta büyüklükte bir yuvarlak fırın tepsisine yan yana 1 adet kızarmış patlıcan, 1 adet köfte yine bir adet patlıcan ve halka şeklinde dilimlenmiş 1 adet domates dilimi yerleştirerek sıralayalım. Aynı işlemi tüm patlıcan ve köfteler bitene kadar tekrarlayarak tepsiyi düzgün şekilde dolduralım. Tepsideki malzemenin aralarına 3-4 adet dilimlenmiş yeşil biberleri de yerleştirdikten sonra işlemi tamamlayalım.

Ardından hazır hale gelen kıymalı patlıcan kebabımızı 185 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek yaklaşık olarak 20-25 dakika civarında pişirerek fırından çıkartıp sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }