{ "title": "Kıymalı Patlıcan Musakka", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-patlican-musakka.gif", "date": "20.01.2024 14:26:51", "author": "ezgi kılıç", "article": [ { "article": "Kıymalı patlıcan musakka; akşam yemeği için her zaman yaptığınız yemeklerden farklı olarak başka bir tarif deneyerek sevdiklerinizi ve ailenizi hem mutlu etmek hem de farklı lezzetler tattırmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Akşam yemekleri ve özel yemeklerde rahatlıkla ve kolay bir şekilde yapacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecek ve tadı damaklarda kalacak olan bir tariftir.

Kıymalı Patlıcan Musakka Malzemeleri

Kıymalı Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

İlk olarak 4 adet patlıcan bir tabağın içerisine bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde doğranır. Derin bir kabın içerisine biraz su ve içine bir miktar tuz atılır. Bir parmak kalınlığında halka şeklinde doğranmış olan patlıcanları derin kabın içinde bulunan tuzlu suyun içine koyarak yaklaşık olarak bir saat bekletiyoruz. Yaklaşık olarak bir saat tuzlu suda bekletilen patlıcanları derin kabın içinden bir süzgeç yardımı ile süzüyoruz ve kuruluyoruz. Bir tavanın içerisine sıvı yağ konulur ve süzülerek kurulanan patlıcanlar tavanın içinde bulunan yağ ile güzel bir şekilde alt üst olarak kızartılır. Alt üst şekilde kızartılan patlıcanlar bir tabağın içine konulur.

Orta boy tencerenin içerisine konmak için 1 adet orta boy soğan ince ince doğranır ve tencerenin içerisine konulur. Kıyma ile margarinde tencerenin içine eklenerek orta ateşte orta boy tencerenin içinde bulunan malzemeler güzel bir şekilde kavrulur. Orta boy tencerenin içinde bulunan malzemeler kavrulduktan sonra tencerenin içerisine tuz, karabiber ve domatesler konularak domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra ocağın altını kapatıyoruz. Patlıcanları fırın tepsisinin içerisine güzel bir şekilde diziyoruz. Daha sonra patlıcanların üzerine orta boy tencerenin içerisinde bulunan malzemeleri de güzel bir şekilde diziyoruz ve daha sonra tepsinin içerisine 2 su bardağı suyu koyuyoruz ve fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkarıyoruz ve üzerine maydanozu ince kıyarak serpiştiriyoruz. Kıymalı patlıcan musakka hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }