{ "title": "Kıymalı Patlıcan Oturtma", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-patlican-oturtma.gif", "date": "20.01.2024 02:36:20", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Kıymalı Patlıcan Oturtma, patlıcan yemeklerinin sultanı olarak adlandırabileceğimiz çok lezzetli bir yemek çeşididir. En özel misafirlerinizi ağırladığınız yemek davetlerinizde, pilavın yanında ana yemek olarak hazırlayabileceğiniz patlıcan oturtma, muhteşem lezzeti ve gözleri doyuran eşsiz görünümüyle sizleri mahcup etmeyecektir. Türk mutfağının en gözde yemek tariflerinden biri olan patlıcan oturtmayı hazırlayarak sevdiklerinize tattırmanızı öneririz. Kolay gelsin.

Kıymalı Patlıcan Oturtma malzemeleri
Kıymalı Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır?

İlk olarak patlıcanları çizgili (Zebra) gibi soyuyoruz. Daha sonra ortadan ikiye dilimleyip, baş parmak kalınlığında doğruyoruz. Diğer patlıcanları da aynı şekilde doğradıktan sonra bol tuzlu suda en az 15 dakika bekletiyoruz.

Oturtmanın iç harcını hazırlamak için öncelikle soğanları ve sivri biberleri ince ince doğrayarak hazırlıyoruz. Geniş bir tavanın içine bir kaşık margarini atıp kızartıyoruz. Daha sonra üzerine kıymayı ekleyip, kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Ardından doğradığımız soğanları ve biberleri ilave edip, soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup doğradıktan sonra tavaya ilave ediyoruz. Salçasını da ekleyip domatesler pişene kadar kavuruyoruz. Sarımsakları soyup üzerine doğradıktan sonra, baharatlarını ve en son olarak da maydanozu ekleyip karıştırıyoruz. Birkaç dakika kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.

Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp, bol su ile yıkadıktan sonra mutfak havlusuna alarak fazla suyunu alıyoruz. Kızartma tavasında bol ve kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları mutfak havlusuna çıkartarak fazla yağı atmasını sağlıyoruz. Patlıcanları orta büyüklükte bir fırın kabına düz bir şekilde yerleştiriyoruz. Hazırladığımız kıymalı harcı patlıcanların üzerini kapatacak şekilde döşüyoruz. 2 su bardağı kaynar suyu ilave edip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardığınızda yemek suyunu tamamen çekmiş ise 1 çay bardağı kadar kaynar su ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }