{ "title": "Kıymalı Patlıcan Yemeği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-patlican-yemegi.gif", "date": "22.01.2024 00:43:12", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "
Kıymalı patlıcan yemeği, Patlıcan Hindistan'da yetişen bir bitki olup oradan Afrika'ya Akdeniz'e ve Avrupa'ya kadar ilerlemiştir ve mutfakların özellikle de Türk mutfaklarının vazgeçilmezi olmuştur.

Kıymalı patlıcan yemeği malzemeleri
Kıymalı patlıcan yemeği nasıl yapılır?

Ön hazırlık olarak patlıcanları alacalı bir şekilde soyuyoruz ve ortadan ikiye kesip orta kalınlıkta dilimliyoruz. Üzerine tuz atıp 5 dakika bekletelim (Sebze taze değilse). Geniş derin bir tencere alalım ve sıvı yağ dökelim ve azıcık tereyağı koyalım. Ateşin üzerine koyalım. Soğanları yemeklik doğrayalım ve biberleri de ince ince kıyalım. Daha sonra soğan ve biberleri ve sarımsağı tencereye ilave edelim. Hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Pembeleştikten sonra üzerine kıymayı da ekleyelim. Güzelce kavururken üzerine salçada eklemeyi unutmayalım. Salçada kavrulunca yıkamış olduğumuz patlıcanları tencerenin içine ilave edelim. Bir çay kaşığı tuz ekleyip karıştıralım. Daha sonra rendelenmiş olan domateslerimizi de ilave edelim. Kimyon ve karabiber ekleyelim. 2 su bardağı sıcak su ilave edip suyunu çekmesini bekleyelim. Tencerenin kapağını kapatalım ama arada bir de karıştıralım. Yemek suyunu çekince altını kapatın ve 5-10 dakika kadar yemeği dinlendirin. İsteğe göre süsleme yapabilirsiniz karar sizin. Sıcak servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }