{ "title": "Kıymalı Pide Hamuru", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-pide-hamuru.gif", "date": "19.01.2024 08:00:54", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kıymalı Pide Hamuru, kıymalı pide hamuru için ana malzeme olarak un, maya, tuz, toz şeker, süt ve bir miktar ılık su kullanılır. Kıymalı pide daha çok dışarıda yenilen bir besin türüdür. Ancak evde de kolaylıkla kıymalı pide hazırlanabilir.

Kıymalı Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Gerekli Malzemeleri
Kıymalı Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Kıymalı pide hamuru için geniş bir kabın içine unu boşaltın. Unun ortasını havuz şeklinde açarak içine mayayı elinizle parçalayıp ekleyin. Üzerine ılık süt, ılık su, toz şeker ve tuzu ekleyip homojen bir şekilde yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Homojen bir şekilde yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak en az 45 dakika bekletin. 45 dakika sonra hamur pide yapmak için hazır olacaktır.

Kıymalı pide için gerekli iç harç hazırlanarak kıymalı pide yapımına başlanabilir. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak beze yapılır. Hazırlanan bezeler merdane yardımı ile uzun ve ince olacak şekilde açılır. Her açılan hamurun içine hazırlanan iç harçtan yayılır. Harç dışarı taşmasını diye hamurun kenarları hafif katlanır. Hazırlanan pideler fırın kabına sıralanarak 250 derecede ısınmış fırına sürülür. İnce bir hamur olduğu için 5-10 dakika gibi kısa bir sürede pişecektir. Pidelerin altı ve üstü kızarınca fırından alınır. Kıymalı pide servis için hazır. Yanında bir bardak ayran ile servise sunulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }