{ "title": "Kıymalı Pide Harcı", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Kiymali-Pide-Harci-41.gif", "date": "21.01.2024 15:13:14", "author": "ömer ateş", "article": [ { "article": "Kıymalı pide harcı: Hazırlamak çok kolay bir işlem gibi görünebilir. Ancak çok fazla püf noktası bulunmaktadır. Aslında bir pidenin lezzeti iç harcında gizlidir. İç harcı ne kadar güzel ve bol malzeme ile hazırlanırsa pideniz o kadar lezzetli olur. Pide acil misafir geldiğinde ya da kalabalık davetlerde çok pratik ve doyurucu bir yemek olarak görüldüğünden çok fazla tercih edilir. Ancak pideniz hazırlanması kadar yaptırdığınız yerin de bu işte profesyonel olması önemlidir. Çok kalın ya da çok incesi makbul olmayacağı gibi fazla pişirildiğinde yanık olabilir. O zaman sizin tüm emekleriniz de boşa gider. Kıymalı pide harcını hazırlayabilmek için büyük boy bir mutfak robotuna ihtiyacınız bulunmaktadır. Ben sizlerle annemin pide harcı tarifini paylaşacağım. Ben de bu tariften yararlanıyorum. 1 kilo kıymadan 14 adet pide çıkıyor. Siz kendi ihtiyacınıza göre ayarlamanızı yapabilirsiniz.

Kıymalı pide harcı için gerekli malzemeler
Kıymalı Pide Harcı: Geniş ve bir az geniş karıştırma kabının içine kıymayı koyalım, soğanları soyup yıkayalım ince doğrayalım ya da robottan geçirelim ve kıymanın üzerine dökelim. Biberleri ince doğrayıp onu da kıyma karıştırma kabına dökelim ve elimizle iyice karıştıralım. Domateslerin kabuğunu soyalım ve küp doğrayalım, daha sonra bunları da karıştırma kabına boşaltalım. Birazda biber salçası ilave edelim salça içerisinde kayboluncaya kadar karıştıralım. Daha sonra da baharatları ve maydanozu ilave edip malzemenin iyice kıymaya karışmasını sağlayalım. Hazırladığımız harcı bir süzgecin üzerine koyarak fazla suyundan kurtulmasını sağlayalım. Bir saat kadar dinlendirdikten sonra pideyi hazırlamaya başlayabiliriz.
" } ] }