{ "title": "Kıymalı Pide İçi", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-pide-ici.gif", "date": "21.01.2024 12:31:46", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun tercih ettiği bir yemektir. Her yörenin kendine has baharatları ile tat lansa da içine giren malzeme her bölgede aynıdır. Sizde aşağıda vereceğimiz tarif ile pide içinizi evinizde hazırlayarak mahallenizdeki bir fırında yaptırarak sevdiklerine ziyafet verebilirsiniz. Kolay gelsin.

Kıymalı Pide İçi Malzemeleri
Kıymalı Pide İçi Nasıl Yapılır?

Geniş bir karıştırma kabını içine kıymayı alıyoruz. Soğanları soyup robottan geçirdikten sonra kıymanın üzerine ilave ediyoruz. Biberleri ince ince doğrayıp, üzerlerine ilave ettikten sonra, elimizle karıştırıyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup, küp-küp doğradıktan sonra onları da karıştırma kabına boşaltıyoruz. Biber salçasını ekleyip, salça içinde dağılıncaya kadar karıştırdıktan sonra, son olarak baharatları ve maydanozu da ilave edip, malzemenin kıymaya eşit bir şekilde dağılması için karıştırıyoruz. Karıştırırken bir taraftan da elinizle kıymayı ezerseniz baharatların kıymaya işlemesini hızlandırmış olursunuz. Hazırladığımız harcı bir süzgecin üzerine alarak fazla suyunu atmasını sağlıyoruz. On dakika sonra başka bir kaba alarak bir saat dinlendirdikten sonra pideyi hazırlayabilirsiniz.

Not: Pidenizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız, soğanları robottan geçirmek yerine çok ince bir şekilde elinizde doğrayabilirsiniz. Soğanları elinizde doğradığınız da pide içiniz sulanmayacağı için süzgeç kullanmanıza da gerek kalmayacaktır.
" } ] }