{ "title": "Kıymalı Pilav", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-pilav.gif", "date": "21.01.2024 14:51:25", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "
Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğün de sünnette ve cenazede geleneksel olarak kıymalı pilav yapılır. Eski dönemlerde insanlar sabah kahvaltısına da kıymalı pilav yenirmiş. Uzun yıllardır sofralarımızın vazgeçilmesi kıymalı pilav sofralarımızda uzun yıllarda kalmaya devam edecektir.

Kıymalı Pilav Malzemeleri
Üst Harcı için
Kıymalı Pilav Nasıl Yapılır?

Daha önce seçip ayıkladığımız pirinci sudan geçirip yıkayalım daha sonra 1 saat kadar suda bekletelim. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyup eriyince suyun içindeki pirinçleri süzüp yağın içine ilave edip 2-3 dakika öyle kavuruyoruz. Kavurma işlemi bitikten sonra sıcak suyu pirincin üzerine ekleyip yeterince tuz koyup tencerenin ağzını ve ocağın altını kısarak pişirmeye bırakalım. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pilav pişirilir. Pilav piştikten sonra demlemeye bırakalım. Pilav demlenirken başka bir tencerede ince doğranmış soğanları kavuralım. Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ilave edelim. Suyunu çekene kadar kıymayı kavuralım. Kavrulan kıymanın içinde baharatları ekleyelim. Diğer taraftan ayrı bir yerde bademleri kavuralım. Kavrulmuş kıymaların içine de başka bir tavada kavurduğumuz bademleri ekleyelim 2-3 dakikada böyle kavurduktan sonra ince kıyılmış maydanozları ekleyip kıymalı harcı ocaktan indirelim. Yuvarlak bir kek kalıbı veya derin bir kabın içine hazırladığımız kıymalı bademli harçtan boşaltalım ve yayalım. Yaydıktan sonra demlenen pilavı dökelim. Son olarak düz bir servis tabağına kabı ters çevirelim ve sıcak servis etmeye özen gösterelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }