{ "title": "Kıymalı Pırasa Yemeği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Kiymali-Pirasa-Yemegi-45.jpg", "date": "20.01.2024 05:11:33", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Kıymalı Pırasa Yemeği, Pırasanın damar sağlığı için olan önemi bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Pırasa güçlü bir antioksidan olması nedeni ile serbest radikallere karşı savaşır. Pek çok kimse pırasa tüketmeyi maalesef bir alışkanlık haline getirmemiştir. Genelde zeytinyağlı olarak tüketilen bir kış sebzesi olan pırasa çocukların pek sevmemesi nedeni ile tüketmedikleri bir yiyecektir. Ama pırasayı kıymalı yaparak muhteşem bir sebze yemeğine dönüştürmek hiç de zor değil. Kıymalı olarak yapılan pırasa yemeği sanki farklı bir yemek lezzetine dönüşüyor. Mutlaka deneyin ve öğünlerinize mutlaka haftada bir olsa da ekleyin.

Kıymalı pırasa yemeği için gereken malzemeler
Kıymalı pırasa yemeği nasıl yapılır?

Pırasaları temizlerken en dış katmanında yer alan kabuğu çıkarmakta fayda var. Böylece zararlı bakterilerden ve ilaç atıklarından arınmış olur. Pırasaları yıkadıktan sonra minik parçalar şeklinde doğrayalım. Bir tencereye yemeklik soğanı minik parçalar şeklinde doğrayıp zeytinyağı ile soteleyelim. Soğanlar pembeleşince temizleyip küp, küp doğradığımız soğanları ilave edip sotelemeye devam edelim. Bu aşamada dana kıymayı da ekleyerek kıymanın rengi dönene kadar kavuralım. Domates salçasını da ekleyip salça kokusu çıkana dek kavuralım. Rendelenmiş domatesi de ilave ettiğimizde kıymalı pırasa yemeğimizin harcını hazırlamış oluyoruz. Artık doğranmış pırasaları ilave etme zamanı geldi. Pırasanın kokusunu bazı kişiler sevmez bu durumda limon suyu imdadımıza yetişecek. Limon suyunu ve pırasaların üstünü geçecek kadar normal su ilave ettikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim. Pırasalar yumuşadığında kalın bulguru da ekleyip bulgurlarda yumuşayınca altını kapatalım. 10-15 dakika dinlendikten sonra kıymalı pırasa yemeğimiz servise hazır.

" } ] }