{ "title": "Kıymalı Pırasa", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-pirasa.gif", "date": "21.01.2024 16:32:44", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "Kıymalı pırasa, Yılın her mevsiminde ve 2 senede bir yetişen bir sebzedir. Çin dahil olmak üzere bazı yerlerde pırasa pişirilerek yenir. Bazı yerlerde farklı olsa da bizim Türk mutfağımızda tam damak tadımıza uygun bir şekilde yapılmaktadır.

Kıymalı pırasa yemeğinin malzemeleri
Kıymalı pırasa yemeği nasıl yapılır?

Ön hazırlık olarak sebzelerimizi yıkayalım. Bu işlemi yaparken bir yandan da kıymayı çok az bir suyla derin bir tencere içerisinde kavuralım. Suyunu bırakıp çektikten sonra içine sıvı yağı, kuşbaşı şeklinde doğramış olduğumuz patates ve havucu ekleyelim. 5-10 dakika kadar böyle pişirelim. Doğranmış olan pırasayı da ilave edip 5 dakika kadar böyle pişirelim. Son olarak suda yıkadığımız pirinci, salçayı, kimyonu, naneyi, karabiberi ve tuzu katıp gerektiği kadar içerisine su ekleyelim. Daha sonra yemeğimizi orta ateşte 25-30 dakika kadar pişirelim. İsteğinize göre servis ederken süslemeler yapabilirsiniz. Maydanoz ve dereotu yemeğinize ayrı bir güzellik katmaktadır. Tercih sizin.

Afiyet olsun.
" } ] }