{ "title": "Kıymalı Poğaça", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-pogaca.gif", "date": "21.01.2024 21:34:56", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Kıymalı poğaça, hamur işi denilince akla ilk gelenlerden bir tanesi poğaçadır. İçine konulan malzeme sonucunda değişik türleri olan poğaça sıklıkla ev hanımlarının kıymalı olarak yapıyorlar. Evinize misafir geleceğinde, acıktığınız zaman atıştırmalık olarak ya da sabah kahvaltılarında çeşit olabilmesi için sizler de kolaylıkla yapabilirsiniz. Özellikle sabah işe gidenlerin pastanelerden tercih ettikleri kıymalı poğaçayı, evinizde çok kısa süre içerisinde yapabileceksiniz. Bu poğaçayı yaparken, hamuru erken pişerken içine konulan kıyma çiğ olarak konulursa, poğaçanın dışı pişmişken içi çiğ kalacaktır. Kıymalı poğaça yapan kişinin tercine göre yarım ay şeklinde ya da yuvarlak olarak yapılabilir. Margarin yerine tereyağı kullanılması daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca poğaçalarınızın üzerine çörek otu ya da susam koyabilirsiniz. Genellikle poğaça kabartma tozu sayesinde kabartılır. Fakat daha yumuşak olmasını istiyorsanız yaş maya koymalısınız.