{ "title": "Kıymalı Sarma", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-sarma.gif", "date": "19.01.2024 20:48:39", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Kıymalı sarma, belki de en çok sevilen yemeklerden bir tanesi olmaktadır. Genellikle üzüm yaprağı ile yapılır, lahana, pazı yaprağı, kiraz ya da fasulye yaprağından yapılır. Tencerenin içerisine sardığınız yaprakları koyacağınızdan, dibinin tutmaması için kemikli et ya da üzüm yaprağının saplarını koyunuz. Sarmaları sarıp pişirmeye gelince, bir tabağı tersine doğru koyup iyice bastırın. Böylece içi şişince açılmayacaktır. Ayrıca yaprağınızı o gün topladıysanız yumuşak olması için 10 dakika kadar suyun içinde kaynatınız. Eğer salamura kullanıyorsanız çok tuzlu olacağından suyun içinde bekleterek tuzunu salmasını sağlayın. Unutmayın sarma, ekşi daha lezzetli olacaktır. Genellikle yoğurtla servis yapılmaktadır. Çoğu insan yaprak sarmasının çok ince olması gerektiğini söylese bile, yaprak sarması çok ince olursa içi az olacağından sadece yaprak yemiş olacak ve sarmadan bir şey anlamayacaksınız.