{ "title": "Kıymalı Semizotu Yemeği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-semizotu-yemegi.gif", "date": "20.01.2024 14:52:29", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Kıymalı semizotu, Ev hanımlarının yazın taze semizotu sayesinde yapılacağı gibi, kışlık semizotunu yazın kurutarak yazında yapabilirler. Sade yapılabileceği gibi pirinç ya da mercimek konularak da çok lezzetli olacaktır. Halk arasında pirpirim denilir. Çiğ yenilebileceği gibi, ıspanak gibi pişirilerek de yapılabilir. Tam bir idrar sökücü olduğundan böbreklere çok faydalı olduğundan ve çok hafif bir yiyecek olduğundan sürekli olarak yapabilirsiniz. Ayrıca bütün sebzeler arasında en fazla Omega3 olan bir sebzedir. Çocuklarınızın sağlıklı olmasını istiyorsanız sizlerde semizotu yemeğini yapmanız gerekmektedir. Kalın olmayan sapı ve yaprakları yenmektedir. Ekşimsi bir tadı vardır.

Kıymalı semizotu malzemeler
Kıymalı semiz otu nasıl yapılır?

Bir tencere içerisine zeytinyağı konularak iyice kızdırılır. 3 tane kuru soğan ve sarımsaklar küçük küçük doğranır. Ocağın üzerinde kızdırılan yağa konularak pembeleşinceye kadar kavrulur. Domates salçasını ve biber salçasını hafif sulandırıp, soğanın ve sarımsağın üzerine dökün. Tahta kaşıkla karıştırıp üzerine kıyma konulur. Kıyma kavrulurken, diğer yandan domatesler küp şeklinde doğranır. Semizotu toprakta yetişen bir bitki olduğundan çok iyi bol suyun içinde yıkanması gerekmektedir. Semizotunu orta büyüklükte doğrayınız. Rengi dönen kıymanın üzerine doğramış olduğunuz domatesler ve semizotlarını koyup karıştırınız. Tencerenin ağzını kapatarak 5 dakika boyunca pişirin. Ayrı bir kabın içerisinde pirinçleri sıcak suyun içerisine koyup 10 dakika boyunca bekletin. Domatesler suyunu saldığında, üzerine suyun içinde bekletmiş olduğunuz pirinç eklenir. Üzerine tuz serpilir. Karabiber ve kırmızı biber de eklenir. En son 1 bardak sıcak suyu ilave ederek orta ateşte pişiriniz. Yaklaşık olarak 10 dakika sonra kıymalı semizotu yemeği servise hazır olacaktır.

Eğer bu yemeği yeşil mercimekli yapmak istiyorsanız, daha önceden mercimekleri 10 dakika boyunca suda haşlayın.
" } ] }