{ "title": "Kıymalı Sigara Böreği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-sigara-boregi.gif", "date": "19.01.2024 05:37:31", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Kıymalı sigara böreği, peynirli yapılan sigara böreğine alternatif olarak hazırlanabilir. Sigara böreği herkesin sevdiği böreklerden biridir. Günün her saatinde atıştırmalık olarak bile tüketilebilir. Çay saatlerinizi, kahvaltıları süsleyen, yemeklerinizde ara sıcak olarak tüketilebilen çıtır böreklerdendir. Dilerseniz bu börekleri hazırlayıp hemen kızartabilir, isterseniz kapaklı bir kabın içine koyarak derin dondurucuda saklayarak daha sonra pişirebilirsiniz. Üstelik hazırlaması da çok kolay ve zahmetsizdir. Hazır yufka ve iç malzemesi hazır olduktan sonra, sos bile hazırlamaya gerek kalmadan sigara böreklerini yapar ve servise hazır hale getirirsiniz. Şimdi hep birlikte kıymalı sigara böreklerini hazırlamaya başlayabiliriz.

Kıymalı sigara böreği için gerekli malzemeler
Kıymalı sigara böreği nasıl yapılır?

Sigara böreklerini yapabilmek için, öncelikle yufkaları keserek hazırlamanız gerekiyor. Bunun için düz bi yere, mümkünse masanın üzerine yufkayı açın. İsterseniz yufkaları üst üste koyabilirsiniz. Böyle kesmeniz daha kolay olur. Önce yufkaların hepsini artı şeklinde kesin. Böylece dört parça halinde yufkaları ayırmış olursunuz. Bu parçaları da sigara böreklerinin olmasını istediğiniz büyüklükte yeniden üçgen şeklinde iki ya da üç parçaya kesebilirsiniz. Böylece her yufkadan sekiz ya da on iki tane sigara böreği sarabilirsiniz. Bu yufkaları kestikten sonra, hepsini üst üste koyun.

Yufkalar hazırlandıktan sonra, şimdi iç harcı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Önce kuru soğanı ince bir şekilde yemeklik doğrayın. Bunu ince doğrayamazsanız, blenderde kıyabilirsiniz. Bir tavanın içine zeytinyağını koyarak, kuru soğanları içinde sotelemeye başlayın. İçine kıymayı ilave edin. Kıyma kavrulduğunda, maydanozu ince kıyarak içine koyun. En son olarak karabiber ve tuzunu ilave edin. Böylece sigara böreğinin harcı hazırlanmış oldu. Artık sigara böreklerini sarmak için hazırlanabilirsiniz.

Düz bir zeminde kestiğiniz yufkaları önünüze alın. Yufkaların geniş tarafına kıymalı harçtan koyun. Köşelerini içe doğru kıvırdığınız yufkaları rulo halinde tek tek sarmaya başlayın. Yufkanın uç kısımlarını kâsenin içindeki suya batırın. Bu şekilde sarın. Bunu yaparsanız börekleri kızartırken tavanın içinde açılmayacaktır. Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, sigara böreklerini içine bol sıvı yağ koyduğunuz ve kızdırdığınız tavada kızartmaya başlayın. Hepsini kızarttıktan sonra, kıymalı sigara böreklerini servis tabağına alarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }