{ "title": "Kıymalı Soslu Makarna", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-soslu-makarna.gif", "date": "21.01.2024 05:31:58", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Kıymalı Soslu Makarna, makarna deyip de geçmemek lazım çünkü makarnanın sosunu tutturmak değildir. Hem çok doyurucu hem besleyici, sunumu oldukça şık ve gösterişli, üstelik çalışan kişiler için işten gelince kolaylıkla hazırlanabilecekleri pratik bir tarif olup toplam hazırlama süresi 15 dakikadır. Bir yemekten daha fazla ne beklenir ki zaten. İsterseniz işten gelince akşam yemeği olarak, isterseniz misafir ikramlarınız da zengin bir yardımcı yemek olarak misafirlerinize rahatlıkla sunabilirsiniz. Kıyma olarak yağsız dana etine yüzde otuz oranda kuzu eti de ekletip, birlikte çektirin. Bu şekilde hazırlanan kıyma ile, köfte çok güzel olup makarnaya da çok yakışıyor. Hatta bunun üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp ekleyebilirsiniz de çok zengin bir açık mantı oluyor o zamanda. Denemenizi tavsiye ediyorum mutlaka bu tarifi bir deneyin pişmanlık duymazsınız.

Kıymalı Soslu Makarna Malzemeleri
Kıymalı Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Makarnayı, kaynayan bol tuzlu suya ekleyip 8-10 dakika haşlayın. Makarna haşlanırken siz bu arada sosu hazırlamaya başlayın. Bir tavaya, zeytinyağını koyup ısıtın. Yağ ısındığında sarımsağın birini kabuğunu soymadan hafifçe bıçakla çizik atıp ısınmış yağa atıp sürekli çevirerek kızartın. Kabuğu turuncu olunca sarımsağı yağdan çıkartın. Bu şekilde sarımsak yağa aromasını bırakacaktır. Sarımsak aromalı yağa küçük küçük yemeklik doğradığınız soğan ve biberi ekleyin. Sürekli karıştırarak soğanlar şeffaflaşıp, sararıncaya kadar kavurun. Kıymayı da ekleyin ve 4-5 dk. Daha karıştırarak kavurun. Kıyma pişince salçaları ekleyin ve 1 dakika kadar daha kavurun. Diğer sarımsağı da ince ince kıyıp karışıma ekleyin. Makarnanın haşlandığı sudan bir çay bardağı alıp kıymalı karışıma ilave edin. Tuz ve karabiberini de ekleyip 1 dakika kadar pişirip ateşten alın. Küçük küçük kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın. Makarnayı süzün ama sakın sudan geçirmeyin. Süzülen makarnayı, sosa ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın.
" } ] }