{ "title": "Kıymalı Spagetti Sosu", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Kiymali-Spagetti-Sosu-87.jpg", "date": "21.01.2024 15:40:21", "author": "seda ayyildiz", "article": [ { "article": "Kıymalı Spagetti Sosu, büyük küçük herkesin severek tükettiği bir makarna sosudur. İtalya da bolonez sos olarak adlandırılan bu sos kolayca hazırlanır ve protein içerdiğinden lezzetli olduğu kadar da besleyicidir. Kısa zamanda hazırlanmasına rağmen dilerseniz bu sosu daha önceden hazırlayıp sadece spagettiyi haşlayarak 10 dakikada çok lezzetli bir yemek pişirebilirsiniz.

Kıymalı Spagetti Sosu İçin Gerekli Malzemeleri
Servisi için
Kıymalı Spagetti Sosu Nasıl Yapılır?

Sosu hazırlamak için önce 1 adet soğanı küp-küp doğruyoruz. Sosu pişireceğimiz tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, soğanları ekliyoruz. Soğanlar hafif pembeleşirken diğer tarafta rendenin iri tarafıyla 1 adet havucu ve küçük boy bir kerevizin yarısını rendeliyoruz ve pembeleşen soğanlara ekliyoruz. Ardından 1 diş sarımsağı ezip, ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz. Bu malzemeler biraz kavrulunca 400 gram kıymayı ekliyoruz ve karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Kıymanın rengi değişip, suyunu salıp çektikten sonra 3 adet doğranmış domates, domates salçası ve biber salçasını koyup iyice karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve kekiği atıp ardından 1/2 su bardağı et ya da sebze suyunu koyup tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 15 dakika harlı ateşte piştikten sonra altını kapatıyoruz. Sosumuz servise hazırdır. Haşlanan spagetti üzerine koyarak servis edebilirsiniz. Spagettiyi haşlarken suyuna biraz zeytinyağı ve tuz koymanız ayrıca hamurlaşmaması için sadece 8-9 dakika haşlamanız, makarnanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Kıymalı spagetti sosu hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }