{ "title": "Kıymalı Sulu Yemekler", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/Kiymali-Sulu-Yemekler-53.jpg", "date": "21.01.2024 11:07:56", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kıymalı sulu yemekler, mutfak kültürümüzün en önemli tarifleri arasındadır. Her çeşit sebzeden kıymalı sulu yemek tarifi hazırlamak mümkündür. Özellikle patlıcan, patates, karnabahar, pırasa, ıspanak gibi faydalı sebzeleri kıymalı yaparak besleyici değerlerini ve lezzetlerini arttırabilirsiniz. Yemeğin içinde kullanacağınız kıymayı fazla yağlı tercih etmeyin. Mümkün olduğu kadar orta yağlı olmasına özen gösterin. Bu tarifleri kuru baklagiller ile de hazırlayabilirsiniz. Kıymalı kuru fasulye, kıymalı nohut gibi tarifleri de beğeneceğinizi umuyoruz. Yaz kış kıymalı sulu yemekler yapılabilir. Bunlar arasından en fazla tercih edilenlerin tariflerini aşağıda bulabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Kıymalı sulu yemekler

Kıymalı ıspanak yemeği: bu tarif kış geldiğinde her evde pişirilir. Özellikle çocuklar buna bayılır. Annelerde besleyici olduğu için haftalık yemek listesine mutlaka alır. Yapımının kolay olması ve lezzetli olması nedeniyle sizlere bu tarifi hazırladık. Sizi zorlayacak tek konu ıspanağın iyice yıkanmasıdır. Bunun dışında yemeğiniz kısa sürede pişer. Hemen malzemeleri hazırlayalım.
Yapılışı: Kıymalı sulu yemekler arasında kışın tercih edebileceğiniz bu tarifi hazırlamaya ıspanakları yıkayarak başlayın. İyice yıkayıp kumunu arındırdıktan sonra ıspanakları irice yemeklik doğrayın. Köklerini kesin ve geniş doğrayın ki vitamini fazla kaybolmasın. Tencerede zeytinyağını kızdırın. İçine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı koyarak kavurun. Kıymayı da bu aşamada içine atarak kavurarak pişirelim. Daha sonra domates salçasını koyarak biraz kavurun. İçine domates rendesini de ilave edin. Biraz pişince doğranmış ıspanakları ilave edin. Yemeğin tuzunu ve karabiberini koyarak orta ateşte ıspanakların sönmesini bekleyin. Dereotunu da ince kıyarak içine atın. Ispanak yemeğini karıştırıp içine biraz su ilave edin. Üzerine pirinçleri de serperek kısık ateşte yemeğinizi pişirin. Daha sonra sıcak olarak kıymalı ıspanak yemeğini ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kıymalı bezelye yemeği: Yaz geldiğinde kıymalı sulu yemekler arasında en fazla pişirilen tariflerden birisi budur. Gerçi hanımlar bezelyeyi yazdan derin dondurucuya koyarak, her mevsim pişiriyorlar. Ama mevsiminde bezelyeyi sıkça tüketme şansını kaçırmayın. Malzemelerimizi vererek yemeğimizi pişirmeye başlayabiliriz.
Yapılışı: Ayıklanmış bezelyeleri yıkayalım. Bir tencereye yağı ve doğranmış kuru soğan ile biberleri koyarak kavurmaya başlayalım. Daha sonra havucu ayıklayıp, halka şeklinde doğrayarak tencereye atalım. Bir süre bu şekilde malzemeleri kavuralım. İçine kıymayı ilave ederek diğer malzemelerle birlikte kavuralım. Bu arada domateslerin kabuklarını soyarak doğrayalım. Tencereye domates salçasını da koyarak kavurmaya devam edelim. İçine doğranmış domatesleri de ilave edip, bir süre pişirelim. Artık bezelyeleri ve iri küp şeklinde doğranmış patatesi de tencerenin içine atabiliriz. Yemeğin suyunu sıcak olarak koyalım. Malzemelerin biraz üzerine çıkacak kadar su yeterli olur. Tuz ve karabiberi de koyduktan sonra kıymalı bezelye yemeğini kısık ateşte pişmeye bırakalım. Ocaktan almadan önce üzerine ince doğranmış dereotunu serpelim. Yanında pilav servisiyle birlikte yemeği ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.

Kıymalı sulu yemekler yöresel olarak daha değişik şekillerde yapılabilir. Kullanılan malzemelerde farklı olabilir. Ama içine konulan kıyma nedeniyle oldukça lezzetli olurlar. İster taze sebzelerle, isterseniz kuru bakliyatlarla sizlerde mutfağınızda bu tariflere yer açabilirsiniz.
" } ] }