Kıymalı Taze Fasulye Tarifi, Taze fasulye özellikle yaz dönemlerinde oldukça taze çıtır çıtır marketlerden, pazarlardan uygun fiyata temin edebileceğimiz bir sebze olmakla birlikte gerek etli, kıymalı, zeytinyağlı çeşitleriyle yemek masalarımızı donatmaktadır. Damaklarda oldukça leziz bir tat bırakır. Taze fasulye kışlık olarak hazırlayıp derin dondurucuda muhafaza edip kış mevsiminde rahatlıkla kullanabileceğimiz çat kapı gelen misafirlerde bizleri oldukça rahatlatacaktır. Evet bu minik detaydan sonra çok lezzetli kıymalı taze fasulye tarifine başlayalım.
Kıymalı Taze Fasulye Tarifi
1 kg taze fasulye
Bir baş orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
250 gr yemeklik kıyma
Yarım su bardağı zeytin yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
2 su bardağı ılık su
Kıymalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?
Taze fasulyelerimizi derin bir kap içinde başlarını kırarak daha sonra ortadan ikiye üçe bölerek kıralım. Onları suyun içinde bekletelim bizde bu arada tenceremizi ocağın üzerine koyalım içerisine ince bir şekilde küp-küp doğradığımız soğanları atalım. Üzerine zeytinyağını dökelim. Hafifçe kavuralım salçamızı ve önceden doğramış olduğumuz domatesleri içine atalım kavurmaya devam edelim. Şimdi kıymamızı ilave edelim karıştırarak kavrulmasını sağlayalım sarımsak rendeleyip içine koyalım güzel tat verecektir. Taze fasulyelerimizi bekletmiş olduğumuz sudan iyice yıkadıktan sonra yemeğimizin içine yavaş yavaş koyalım bu arada karıştırıyoruz. Son olarak da tuz ve ılık suyu iki bardak yemeğin üzerine dökelim tenceremizin kapağını kapatalım yaklaşık 10 -15 dakika sonra hafifçe yemekleri alt üst edelim ve iki adet kesme şekeri içine atalım altını kısalım ortalama 15-20 dakika bu şekilde pişirelim. Artık yemeğimiz enfes bir şekilde pişmiş olacak.