{ "title": "Kıymalı Tepsi Böreği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-tepsi-boregi.gif", "date": "20.01.2024 01:46:44", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Kıymalı tepsi böreği, misafirlerinize ikram edeceğiniz ve kahvaltılarda çeşit olsun diye kolayca yapacağınız bir yemek türüdür. Acıktığınız zaman atıştırmalık olarak da kolayca yapabilirsiniz. Börek yapmak çok kolaydır. Hamur yoğurmak ve açmakla uğraşmak istemiyorsanız, hazır yufka sayesinde daha kısa sürede yapabilirsiniz. Böreğin üst kısmı sert ve kızarmış olmalıdır. İç kısmının da tamamen yumuşak olmalıdır. Bunu yapabilmek için, yufkaların arasına süt, yumurta ve yağ karışımından sos yapmalısınız. Üzerinin kıtır kıtır olabilmesi içinde yumurta sürülmelidir. Yufkaların yumuşayabilmesi için hemen fırına koymayıp, bir süre dinlendirmelisiniz. Böylece daha lezzetli olacaktır. Kendi damak zevkinize uygun olacak olan, baharatlar ya da sebze kullanabilirsiniz. Böreğin içini hazırlarken çiğ kalmaması için pişirmelisiniz.