{ "title": "Kıymalı Türlü", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-turlu.gif", "date": "20.01.2024 16:29:30", "author": "seda Tıryakıoğlu", "article": [ { "article": "
Kıymalı Türlü, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından hem içindeki zengin sebze çeşitleri ile hem de görsel ve damak tatlarına hitap eden doyurucu bir ana yemektir. Bununla birlikte malzeme bakımından içerisine koyacağınız sebzeleri evimizde kolayca bulunan veya pazardan, marketlerden uygun fiyatlarla alabileceğimiz çabuk temin edilen malzemelerdir. Akşam yemeklerinde özellikle de misafirlerinize yapabileceğiniz lezzetli yemeğin yanına bir çorba ve bir pilav, salata birlikte güzel bir menü hazırlayabilirsiniz. Kıymalı türü malzemelerine gelecek olursak.

Kıymalı Türlü malzemeleri
Kıymalı Türlü Nasıl Yapılır?

İlk olarak sebzelerimizi ayrı ayrı güzelce temizleyip yıkayalım. Tenceremizin içine öncelikle kuru soğanı doğrayalım üzerine sıvı yağ döküp kavuralım çok az kıymamızı ve salçamızı ilave edelim. Kavurmaya devam edelim sırada sebzeleri sıra ile yavaş yavaş içine atalım ilk önce küp-küp patlıcanı doğrayalım ardından önceden kırdığımız fasulyemizi, kabağı, çarliston biberleri, domatesleri peş peşe tencerenin içine atalım. Önceden hazırladığımız ılık suyu dökelim karıştırıp yüksek ateşte 2-3 dakika pişirelim. Çok hızlı kaynarken içine tuzumuzu ve küçük doğradığımız patatesleri de ilave edip altını kısalım kısık ateşte pişmeye bırakalım. Yaklaşık 20-25 dakika bu şekilde pişirelim, küçük bir not kısık ateşte pişen yemekler hem tat bakımından hem kıvam açısından oldukça ideal olur. Yemeğimiz artık hazır afiyet olsun.
" } ] }