{ "title": "Kıymalı Yağlama", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-yaglama.gif", "date": "23.01.2024 04:04:52", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Kıymalı Yağlama, ülkenin her yerinde yapılsa da asıl ana vatanı kayseridir. Yöresel tarifleri merak edip yapmak isteyenler bu tarifi yapabilirler. Yapılışı gözlemeyi andırsa da sunumu ve malzemeleri biraz farklıdır. Eğer misafirlerinize Kayseri'den lezzet esintisi yaşatmak isterseniz bu tarifi yayık ayranı ile ikram edebilirsiniz.

Kıymalı Yağlama Malzemeleri
Kıymalı Yağlama Nasıl Yapılır?

Yağlamanın hazırlık aşamasına hamuru yoğurmakla başlamalıyız. Mayalı bir hamur olduğu için mayasının gelme süresi uzundur. Yoğurma kabının içerisine unu eleyelim. Listede belirtmiş olduğumuz tuzun bir tatlı kaşığını hamurun içine ilave edelim. Yaş mayayı ılık su ile ıslayalım ve beş dakika kabarmasını bekleyelim. Maya kabardığı zaman una ilave edip, yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırarak una ilave edelim. Hamuru ılık su ile kulak memesi kıvamında yoğuralım ve mayasının gelmesi için üzerini kapattıktan sonra sıcak bir ortama koyalım. Derin bir tava içerisine sıvı yağı ve tereyağını koyalım. Kuru soğan ile yeşil biberi ince kıydıktan sonra tavaya koyup iyice kavuralım. Malzeme kavrulunca tavaya kıymayı koyup kavuralım. Kıymada kavrulunca tavaya domatesi soyup doğrayıp ilave edelim. Bu işlemde bittiğinde maydanozu kıyıp tavaya tuz ve karabiber ilave edelim. Bu işlemin sonunda harcı dinlenmesi ve soğuması için serin bir ortama koyalım. Mayası gelmiş olan hamuru yumurta büyüklüğünde bezeler haline getirelim. Hamur bezelerini 20 dakika bekletip, yeniden mayalanmasını bekledikten sonra, hamuru yuvarlak yufka haline getirelim. Hamuru açma aşamasında çok un kullanılmadığı taktirde yağlamalar daha başarılı olacaktır. Açmış olduğumuz yufkaları yanmaz tavada iki tarafı eşit olacak şekilde pişirelim. Yufkaların tamamı bittiği zaman soğumadan servis aşamasına geçelim. Servis tabağının içerisine bir adet yufka serelim ve üzerine hazırlamış olduğumuz harçtan koyalım. Harcı kaşıkla yufkanın tamamına yayalım. Aynı işlemi bütün malzeme için tekrarlayalım. Bu işlem sonunda kıymalı yağlamayı servise hazırlamak için dörde kesip servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }