{ "title": "Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-yesil-mercimek-yemegi(1).gif", "date": "23.01.2024 04:06:09", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği, protein bakımından çok zengin bir yemektir. Yeşil mercimeğin ve kıymanın vücuda faydaları azımsanmayacak kadar çoktur. Zihne dinçlik veren yeşil mercimek aynı zamanda kanser hastaları için de çok faydalıdır. Lif yönünden zengin olan yeşil mercimeği, sindirim sorunu yaşayanlar için de önermekteyiz. Kalp ve damar rahatsızlıkları bulunanlar bu bakliyatı güvenle tüketebilirler. Sürekli yorgun hissedenler için yeşil mercimek tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Bazı yörelerde aynı tarife eriştede koyulmakta dileyen erişte ilave edebilir.

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Öncelikle mercimekleri ayıkladıktan sonra haşlamak üzere küçük bir tencerenin içerisine koyalım ve üzerini geçene kadar su koyalım. Mercimeklerin siyah suyu çıkana kadar kaynatalım. Mercimekler haşlandığında suyunu süzüp, soğuk su ile yıkayalım. Böylece yemek piştiğinde rengi daha iştah açıcı olacaktır. Çorbanın hazırlığına derin bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve tereyağını koymakla devam edelim. Yağların üzerine kuru soğanı ince ince kıydıktan sonra ilave edelim. Kuru soğanı iyice kavurduktan sonra içerisine kıymayı ve domatesleri rendeledikten sonra ilave edip kavurma işlemini sürdürelim. Tencereye önceden haşladığımız yeşil mercimeği de ilave ettikten sonra domates salçasını koyup, bir süre daha kavuralım. Bu işlemin arkasından yemeğe, tuz, karabiber ve kuru naneyi koyup, kaynamış su ilave edelim. Çorbanın orta harlı ocakta pişme süresi, 35 dakikadır. Bu sürenin sonunda maydanozları ince ince kıydıktan sonra çorbayı iki dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatalım. Servis etmeden önce tencerenin kapağı kapalı vaziyette 5 dakika dinlendirelim ve servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }