{ "title": "Kıymalı Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-yogurt-corbasi(1).gif", "date": "23.01.2024 04:12:53", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.

Kıymalı Yoğurt Çorbası Malzemeleri
Kıymalı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Derin bir kap içerisinde yoğurt, yumurta, süt ve unu iyice çırpalım. Bu karışıma çorbanın tamamına yetecek miktarda su ilave edip bir kenara alalım. Derin bir tencerenin içerisine sıvı yağ koyalım ve rendelemiş olduğumuz kuru soğanı ilave edelim. Soğan iyice kavrulduğunda tencereye kıymayı koyalım ve iyice kavuralım. Kıyma kavrulduğu zaman tencereye, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edelim. Bu malzemeler iyice piştiğinde tencereye pirinci yıkayıp ilave edelim. Pirinç ilavesinden sonra malzemeyi 5 dakika kadar kavurmayı sürdürelim. Kavurma işlemi için tanınan sürenin sonunda ocağı kapatalım ve tencereye yavaş yavaş sıvı malzemeyi ilave edelim. Bu işlem sırasında yoğurt ve sütün kesmemesi için sürekli karıştırmak gerekmektedir. Sıvı malzemeyi ilave ettikten sonra ocağı orta ayara alıp yeniden pişirme işlemini başlatalım. Çorbanın ortalama pişme süresi 20 dakikadır. Çobanın içerisinde bulunan pirinçler piştiğinde çorbanın pişmiş olduğunu anlayabiliriz. Çorbanın istenilen gibi olması için pişirme esnasında da karıştırmak doğru bir yol olacaktır. Çorba piştiğinde ocağı kapatalım ve üzeri için nane sosunu yapmaya geçelim. Küçük bir tavanın içerisine tereyağını koyalım ve eridiğinde içerisine kuru naneyi ilave edelim. Servis aşaması gelmiş olan çorbanın son malzemesini, tereyağlı nane sosunu da koyup servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }