{ "title": "Kıymalı Yoğurtlu Makarna", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/kiymali-yogurtlu-makarna.gif", "date": "19.01.2024 15:04:10", "author": "emel aslan", "article": [ { "article": "Kıymalı Yoğurtlu Makarna, şehir bölge fark etmeden her evde pişirilebilen bir lezzet. Her an tüm malzemelerin evimizde hazır olmasının yanı sıra hafif bir tat olması tercih nedenleri arasındadır.

Kıymalı Yoğurtlu Makarna Malzemeler 4 Kişilik
Kıymalı Yoğurtlu Makarna Nasıl Yapılır?

Bir miktar su dolu tenceremizi orta ateşte yanan ocağımıza koyuyoruz. Üzerine tuz ve sıvı yağı ekliyoruz. Su kaynadığında makarnalarımızı ilave edip iki tur karıştırıyoruz. Makarnalar piştikten sonra süzgeç yardımıyla süzdükten sonra soğuk sudan geçiriyoruz. Makarnayı beklemeye alıyoruz. Başka bir tavaya 1 baş soğanı ince ince doğrayıp ekliyoruz. Soğan yeterince pembeleştiğinde üzerine kıymaya ilave ediyoruz. Kavurma işlemi tamamlanınca ince doğranmış domates ve biberi ekliyoruz. İyice kavrulduktan sonra tuz ve biberi ilave ediyoruz. Tercihe göre pul biber miktarı arttırılabilir ya da hiç atılmayabilir. Derince bir kapta yoğurdumuzu güzelce çırpıyoruz. Dövülmüş sarımsak ve tuzumuzu üzerine ekliyoruz. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine yoğurdu yavaşça gezdiriyoruz. En son kıymalı sosumuzu ilave ediyoruz. Yine tercihe göre maydanoz veya dereotu ile süsleme yapabiliriz. Ayrıca lezzette katması sağlanmış olur.

Afiyet Olsun.
" } ] }