{ "title": "Oktay Usta Kıymalı Börek", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/oktay-usta-kiymali-borek.gif", "date": "19.01.2024 18:47:43", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Oktay usta kıymalı börek, Televizyon kanallarının sevilen yüzü Oktay usta birçok ev hanımı tarafından sevilen yemekler yapmaktadır. Hiç yemek yapmayı bilmeyen bir insan bile Oktay ustanın tarifleri sonucunda yemek yapmayı öğrenir ve çok lezzetli yemekler yapabilir. Sabahları kahvaltılarda çok yakışan, misafirleriniz geldiğinde ikram edeceğiniz, atıştırmalık olarak yapacağınız kıymalı böreği Oktay usta sizler için tarifini verdi. Böreğin hamurunu kendi evinizde açabileceğiniz gibi, marketten alacağınız hazır yufkadan da yapılabilir. Ev hanımlarının bazıları kıymalı börek yapacağı zaman iç harcını çiğ olarak fırına veriyor. Fakat Oktay usta iç harcının pişirilerek koyulması gerektiğini söylüyor. Sizlerde çok kısa süre içerisinde çok lezzetli bir böreği Oktay ustanın tarifi ile yapabilirsiniz.

Oktay usta kıymalı börek malzemeler
İç malzemeler
Arasına sürülecek malzeme
Üzerine koyulması için
Oktay usta kıymalı börek nasıl yapılır?

Öncelikle böreği yapmaya başlamadan önce böreği iç harcını yapmanız gerekmektedir. Geniş bir tavanın içerisine sıvı yağı koyup kızmasını bekliyoruz. Küp orta büyüklükte doğramış olduğunuz soğanları yağa atıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanların kokusu çıkınca salçayı sulandırıp üzerine döküyoruz. Tahta kaşıkla çevirdikten sonra, üzerine kıymayı koyuyorsunuz. Tuzunu döküp, sevdiğiniz baharatlar varsa ilave ederek karıştırın. En son maydanozları ekleyip, çevirdikten sonra ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın.

Ayrı bir kabın içerisinde yufkaların arasına koymak için sos hazırlanır. 2 tane yumurta kırılarak çırpılır. Üzerine soğuk süt eklenerek biraz çırpıldıktan sonra sıvı yağ eklenir. İyice çırpılarak geniş bir tencerenin ortasına kadar su konulur. Bu suyun içerisine koyacağınız sos kabı sayesinde sos biraz ısıtılır.

Yufkaların yapışmaması için daha önceden fırın tepsisini yağlamamız gerekmektedir. İlk yufkayı alarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Arasına yapmış olduğumuz özel sostan yetecek kadar koyup bütün yufkanın üzerine yayıyoruz. Üzerine diğer yufkayı koyarak yine sostan koyup yufkanın her tarafına yayıyoruz. 3. Yufkayı koyduğumuz zaman sos yerine yaptığımız iç harcının hepsini yufkanın üzerine dökerek yayıyoruz. Kalan diğer yufkaları da aralarına sos koyup teker teker yerleştiriyoruz.

En son yufkayı da koyduğumuz zaman üzerine kalan bütün sosu dökün. Çörek otu ya da susam isteğe göre ikisi de karıştırılabilir. Yufkanın üzerine serpin. Böreğin lezzetli olabilmesi için en az yarım saat böreği dinlendirin. Fırına koymadan önce eşit miktarda kare kesiniz. Daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına koyup, üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }