{ "title": "Tavuk Kıymalı Köfte", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/tavuk-kiymali-kofte.gif", "date": "20.01.2024 13:46:58", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabilirsiniz ya da kemiksiz tavuk etini evinizde mutfak robotundan geçirerek yapabilirsiniz. Farklı bir et köftesi yapma niyetindeyseniz tavuk etlerine farklı lezzetler kazandırmak için çeşitli baharatlar kullanabilirsiniz.

Köfteler için gerekli malzemeler
Tavuk köfteleri nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk kıymasını uygun bir kap içine alınıp kapta kıyma ve önceden rendelenmiş ya da ince ince kıyılmış kuru soğanla karıştırıyoruz. Kıyma ve kuru soğan karışımının üzerine ekmek dilimlerinden çıkarılan ekmek içini, yumurtayı ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuruyoruz. Köftelerin lezzetini arttırmak isterseniz karışım harcını 5 dakika kadar buzdolabı içerinde bırakarak dinlendirebilirsiniz.

Harcı dinlendirdiğiniz dolaptan alın ve köftelere istediğiniz şekli vermek için harçtan parçalar kopararak şekil verin. Eğer köftelerin daha iyi pişmelerini isterseniz kopardığınız harç parçalarına silindir şekli vermenizi önerebiliriz. Köftelere arzu ettiğiniz şekli verdikten sonra mısır ununa bulayın.

Sıra hazırlayıp mısır ununa buladığınız köfteleri kızartmaya geldi. Kızartma demişken mısır ununun kullanılmasının nedeni daha iyi kızarmayı sağlamasıdır. Köfteleri tavada kızarmış yağda iyice kızartın. Köfteleri yağda kızarttıktan sonra servis etmek için servis tabağına alın. Kızaran köfteleri tabağa almadan önce köftelerin altına bir parça kâğıt havlu sermenizi öneririz çünkü bu sayede köftelerdeki fazla yağ kâğıt havlu tarafından emilecektir ve köfteleriniz daha hafif bir damak tadına sahip olacaktır.

İsteğinize göre tavuk köftelerini pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }