{ "title": "Tavuk Kıymalı Yemekler", "image": "https://www.kiymaliyemekler.gen.tr/images/tavuk-kiymali-yemekler.gif", "date": "23.01.2024 04:23:19", "author": "emel aslan", "article": [ { "article": "Tavuk Kıymalı Yemekler, sağlıklı bir yaşam için proteinlerin önemi çok büyüktür. Bu nedenle hayvansal gıdalar tüketmek sağlığımız için önem arz ediyor. Beyaz et tüketimi, protein, az yağ, mineral ve vitamin zenginliği sayesinde ön planda tutuluyor. Aynı zamanda kırmızı ete göre fiyatının daha düşük olması bir diğer tercih nedeni arasında bulunuyor. Tavuk kıyması kolay çiğnenebildiği için çocukların ve yaşlıların tüketmesinde kolaylık sağlar. Kemik gelişimine, cilt yaşlanmalarına ve strese karşı etkileri uzmanlar tarafından kanıtlanan beyaz etin sodyum ve çinko açısından zenginliği de bilinmektedir. Bu nedenle hafta iki kez tüketilmesi önerilen tavuğu farklı pişirme metotlarını deneyerek herkesin severek yiyeceği bir hale getirmek mümkün. Tavuk kıymalı yemeklerde bu lezzetlerin arasında baş rolde olacak.

Tavuk Kıymalı Kabak Dolması Malzemeleri
Tavuk Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

İç harcını hazırlamadan önce tavuk kıymamızın göğüs etinden ve derisiz olmasına özen gösterelim. Evimizde mutfak robotuyla çekebiliriz. Derin bir kabın içine domatesleri rendeliyoruz. İnce doğranmış soğanları ve üzerine sarımsağı ilave ediyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra domates salçamızı ekleyip üzerine zeytinyağını koyuyoruz. En son baharatları ve tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Pirinci ilave edip bir kez daha karışımı güzelce yoğuruyoruz. Diğer taraftan içlerini dikkatlice oyduğumuz kabakların içine üstte biraz boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz. Tencereye kabakları yatay şekilde diziyoruz. Üzerine iki kaşık zeytinyağı döküyoruz. İki bardak suyun içine domates salçası ve tuz koyup karıştırıyoruz. Kabakların üzerinde döküyoruz. Orta ateşte pişen dolmayı bir kere kaynadıktan sonra üstünü kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Ortalama 30 dakika sonra yemeğimiz hazır.

Afiyet Olsun.

Tavuk Kıymalı kaşarlı köfte Malzemeleri 4 kişilik
Tavuk Kıymalı kaşarlı köfte nasıl yapılır?

Tavuk kıymamızı kolaylıkla yoğurma işlemimizi yapacağımız bir kaba alıyoruz. Üzerine kuru ekmeği ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra baharatları ve sarımsakları ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra köfte malzememizi buzdolabında 1 saat dinlenmek üzere bırakıyoruz. Bu arada masaya streç film yayalım üzerine köfteyi koyalım. Köftenin üzerine filmi tekrar koyalım ve merdane yardımıyla hafifçe köfteyi açalım. Ortalama 3-4 mm'ye kadar inceltelim. Sonra su bardağı ağzı uygun olacaktır. Köfte harcının üzerine koyarak daireler keselim. Kalan harcı tekrar toparlayıp aynı işlemi harç bitene kadar yapalım. Köfte dairelerin içine rendelediğiniz kaşarı istediğimiz kadar koyabiliriz. Üzerine diğer daireyi kapatıyoruz. Kenarları kapatacak şekilde hafifçe bastırıyoruz. Çırptığımız yumurtaya banıyoruz. Ardından galeta ununa bulayıp kızartma tavasına atıyoruz. Kızarttıktan sonra sıcak servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }