Beşamel Soslu Kıymalı Makarna

Beşamel Soslu Kıymalı Makarna, Usulüne uygun yapılmış lezzetli bir makarnaya kimse hayır diyemez. Makarna ayrı bir zevktir. Makarnaya özelliğini veren şey sosudur. Sosunuz lezzetli ise makarnanız enfes biz lezzete sahip olur. Özellikle de makarnaya bir de beşamel sos girince bu makarnanın damakta bıraktığı lezzet her şeye değer. Ayrıca Beşamel sos işin içine girdiyse o makarna fırından başka bir yerde yapılmaz.
Akşam çat kapı gelen misafirleriniz olursa mutlaka denemeniz gereken çok pratik, çok doyurucu ve ziyafet niteliğinde olan bu makarna lezzetiyle yiyenleri büyüleyecek.

Beşamel soslu kıymalı makarnanın malzemeleri

  • 1 paket fırın makarna
  • İçine eklemek için 1 kâse rendelenmiş ya da ezilmiş beyaz peynir
  • Tuz

Beşamel sos hazırlamak için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı beyaz un
  • 2 su bardağı süt
  • Yeterince tuz karabiber
  • Ve isteğe bağlı muskat rendesi

Kıymalı harç için gereken malzemeler

  • 250 gram dana kıyma
  • 2 adet yemeklik soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet olgun domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kâse su
  • Yeterince tuz ve kara biber
Üzeri için
  • 1 kâse rende kaşar peyniri
Beşamel soslu kıymalı makarna nasıl yapılır?

Önce kıymalı iç harcımızı hazırlayalım. Soğan ve sarımsağı yemeklik olarak doğradıktan sonra sıvıyağ ile bir tavaya alıp renkleri dönene kadar soteleyelim ve rendelenmiş domatesi ekleyelim.
Domatesler suyunu çekince kıymayı da ilave edip kıymanın rengi dönene kadar kavuralım. Damak tadımıza göre tuzunu ve karabiberini ekleyip bir kenara alalım.

Şimdi ise beşamel sosu hazırlamaya başlayabiliriz. Tereyağını ve unu bir tencereye alıp unu kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Bu aşamada unu yakmamak için dikkatli olmalısınız. Un yanarsa beşamelinizin tadı acılaşır. Soğuk sütü kavrulmuş un karışımına azar, azar ekleyerek bir yandan pütürler oluşturmaması için çırpıcı ile çırpalım. Beşamel sos kaynayınca ve muhallebi kıvamını alınca ocaktan indirelim.

Kıymalı harç ve beşamel sostan sonra artık makarnaları haşlayabiliriz. Suyu kaynatalım ve içerisine makarnaları ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip 6 dakika kadar haşlayalım. Haşlanan makarnaları birbirine yapışmaması için soğuk sudan geçirelim. Süzelim ve rendelenmiş beyaz peynirle birlikte hazırlayıp soğuttuğumuz beşamel sosu da haşlanmış makarnaya ekleyerek karıştıralım. Bu karışımın yarısını fırın kabına dökelim. Kıymalı harcı olduğu gibi beşamel soslu makarnanın üzerine yayalım. Kalan beşamel soslu makarnayı tekrardan kıymalı harcın üzerine dökelim. Beşamel soslu kıymalı makarnayı önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Makarnanın pişmesine son 6-7 dakika kala üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Kare dilimler yaparak Beşamel soslu kıymalı makarnayı servis edelim.
20.01.2024 08:11:06
Beşamel Soslu Kıymalı Makarna ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Beşamel Soslu Kıymalı Makarna"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024