El Açması Kıymalı Börek

El açması kıymalı börek: Kıymalı börek el açması olarak yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. Hazır yufka ile yapılan kıymalı böreklere göre lezzeti katlanarak apayrı bir lezzete kavuşmaktadır. El açması kıymalı börek sunum yaptığınız kişilerden tam not almanızı sağlayacak bir ikram çeşididir. Birçok kişinin hasretini çektiği el açması kıymalı böreği vereceğimiz tarif ile kolay bir şekilde hazırlayıp sevdiklerinize sunum yapmanız mümkündür.
Üstelik kendi ellerinizle yapmış olmanız takdir toplayacaktır. Sizde el açması ile kıymalı börek özlemi içerisindeyseniz işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

El açması kıymalı börek için gerekli olan malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Yufkaların arasına sürmek için

  • 100 gram tereyağı

İç harcı için

  • 250 gram kıyma
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane yeşil sivri biber
  • 1 tane domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
El açması kıymalı börek nasıl yapılır?

Öncelikle kuru soğanları soyarak küçük küçük doğrayın. Daha sonra domatesi bol su ile yıkayıp ayrı bir kab içerisine doğrayın. Doğranan soğan içerisine yeşil biberleri yıkayarak çok küçük bir şekilde doğrayın. Son olarak maydanozu ayıklayarak bol su ile yıkayın.
Yine ayrı bir kab içerisine maydanozu da çok küçük bir şekilde doğrayın. Daha sonra orta boy bir tava içerisine doğranan kuru soğanları ve yeşil biberleri koyarak biraz yağ ilave edip ocağın altını açın. Kısık ateşte iyice kavurun. Kavrulan soğan ve biber içerisine kıymayı ilave edin. Kıyma piştikten sonra domatesi ilave edin ve biraz pişirin. Domateste piştikten sonra maydanozu ilave edin. Son olarak karışım içerisine kırmızı pul biberi, karabiberi ve tuzu serpiştirdikten sonra bir çatal yardımı ile karışımı iyice ezin. Ocağın altını kapatarak hazırlanan harcı soğumaya bırakın. Artık bir yoğurma kabı içerisine yumurtayı kırarak sütü ilave edin. İyice çırptıktan sonra sıvıyağı ilave edin. Daha sonra tuzu da karışım içerisine serpiştirerek unu alabildiği kadar ilave edip yoğurun. Hamur ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde biraz dinlenmesi için bekletin. Bu arada bir tava içerisine tereyağını koyarak çok kısık ateşte eritin. Eriyen tereyağını yanınıza alarak artık hamuru açmaya başlayın. Hamurdan 3 tane mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve hamuru açmaya başlayın. Açabildiğiniz kadar yufkayı açın. Fırın tepsisinin dibine bir fırça yardımı ile tereyağı sürün. Açılan yufkayı tepsinin üzerine serin. Tekrar fırça yardımı ile tereyağı sürün ve önceden hazırlanan harçtan yufka üzerine serpiştirin. Tüm hamuru açarak yufka haline getirin. Fırın tepsisi üzerindeki harcın üzerini tekrar yufka ile kapatın ve üzerine tekrar kıymalı harçtan serpiştirip tekrar yufka ile kapatın. Fırın tepsisi içerisindeki böreğe düzgün bir şekil verin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Daha sonra çörek otu serpiştirerek önceden 180 derece ısıtılmış fırına böreği sürün. Böreğin pişip pişmediğini yarım saat sonra kontrol ettikten sonra fırından çıkarın. Artık böreği dilimleyerek servis yapabilirsiniz. El açması kıymalı börek hazır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 03:28:08
El Açması Kıymalı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

El Açması Kıymalı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "El Açması Kıymalı Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024