Fırında Kıymalı Börek

Fırında kıymalı börek, tarifi yapımı oldukça basit olan hamur işi tariflerden biridir. Kolay olması kadar hesaplı olması ile kısa zamanda hazırlanabilen tarifleriniz arasında yer almaya adaydır. Tarifte yufka kullanılması böreğin yapım aşamasını son derece kolay hazırlanabilir hale getirmektedir. Özellikle akşam üzeri misafirlerinize beş çayının yanında ikram edebileceğiniz bir börektir.
Şimdi böreğin malzemelerini verme aşamasına ve yapım aşamasına geçebiliriz. Şimdiden kolaylıklar diliyoruz.

Böreğin Yapımı İçin Gereken Malzemeleri

  • 4 adet yufka
  • 3 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 500 gr kadar kıyma
  • Bir demet maydanoz
  • Bir tutam toz şeker
  • Karabiber
  • Bir tutam tuz
  • Bir bardak süt (Süt yufkayı ıslatmak içindir)
  • Böreğin üzerinde kullanmak için yumurta

Böreğin Yapım Aşaması


Malzemeler bunlar. Hesaplı bir tarif olacak demiştik. Malzemelerden sadece kıyma hesabı aşabilir. Eğer kıyma kullanmak istemezseniz çökelek ya da rendelenmiş az tuzlu peynir kullanabilirsiniz. Öncelikle börek içini hazırlamak gerekecektir. Yeteri kadar büyük bir tava alın. Tavaya 2 çorba kaşığı ölçüsünde sıvı yağ koyun. Yağ kızarınca daha önceden rendelediğiniz orta boy kuru soğanları yağın içine ekleyin. Soğanlar kızarmış yağda pembe renk alana kadar kızartın. Soğanlar kızarınca kızaran yağa kıymayı ekleyerek iyice karıştırın. Oluşan harç malzemesine karabiber, tuz, çok az şeker ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
Malzemeleri ekledikten sonra iyice karıştırın. Son olarak oluşan karışıma ince ince dilimlenen sivri biberi ekleyerek harcı hazır hale getirin. Böreğin iç harcı artık hazır. Harcın biraz soğumasını bekleyin bu arada yufkaları ıslatıp tepsiye bir kat dizin. Yufkaları ıslatmak için süt yerine su kullanabilirsiniz. Ama sütle ıslatmak yufkalara farklı güzellikte bir tat kazandıracaktır. Harçtan bir miktar alarak tepsideki yufkanın tam ortasına ekleyin ve sonra her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Sonra ikinci kat için aynı işlemleri yapın. Bu işlem bitince bir kap içerisinde çırptığınız yumurtayı yufkanın en üstteki tabakasına sürerek tepsiyi daha önceden ısıttığınız fırına atın ve 200 derecede 30 dakika kadar pişirin. Börek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 22:13:25
Fırında Kıymalı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Kıymalı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Kıymalı Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024