İlk önce 1 paket makarna haşlıyoruz. O haşlanırken bir yandan da soğanlarımızı ince ince kesip yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğan pembeleştikten sonra üzerine kıymayı ilave edip suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra teker teker domates, havuç, baharat çeşitlerini ekliyoruz ve makarnamızın haşlanmış suyundan 1 bardak alıp yapmış olduğumuz sosa ekliyoruz. Sos iyici kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Başka bir derin tencere alıp unu kavuruyoruz ve sütü göz kararı boza kıvamına gelinceye kadar ilave ediyoruz.
Kaynayınca onun da altını kapatıyoruz. Fırın tepsisine makarnayı onun üzerine kıyma harcını onun üzerine de beşamel sosunu ilave ediyoruz. Üzerine kaşar rendeleyip 200 derecelik fırına sürüyoruz. 20 dakika kadar makarnanın üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra fırında kıymalı makarnanızı dilimleyip servis yapabilirsiniz. Eminim güzel olacaktır.
Afiyet olsun.