Tarifimizin hazırlığına kıymayı ve diğer malzemeleri kavurabileceğimiz derince bir tava hazırlamakla başlayalım. Tavanın içerisine ilk olarak sıvı yağı koyalım ve yağ ısınınca içerisine kuru soğanları doğrayıp ilave edelim. İçerisine sivri biberi halka doğrayıp ilave edelim. Her iki malzemede kavrulunca üzerine kıymayı ilave edip iyice kavuralım. Kıymanın rengi kırmızıdan kahverengine döndüğünde domatesleri soyup doğradıktan sonra ilave edelim. Domatesler suyunu saldığında malzemenin içerisine ilk olarak kıymış olduğumuz maydanozu ve sonrasında sırası ile, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, kekik ve kırmızı toz biberi ilave edelim. Bu ilavenin ardından ocağı kapatalım ve malzemeyi fırın kabının içerisine döküp, iyice düzleyelim.
Düzlenmiş olduğumuz kıymalı harcın üzerine listede verilen veya arzuya bağlı olarak belirlenmiş sayıda yumurta kıralım. Yine bu aşamada isteyenler yumurtaları çırpıp koyabilirler. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına kıymalı yumurtayı koyalım ve yumurtalar iyice pişene kadar pişirelim. Yumurtalar piştiğinde, fırında kıymalı yumurta servise hazır hale gelmiş demektir. Dilimleyelim ve servis tabağına koyalım.
Afiyet olsun.