Hazır Yufkadan Kıymalı Börek

Hazır yufkadan kıymalı börek, pratik börek tarifleri arasında yer alan hazır yufka börekleri özellikle çalışan bayanlar için ideal bir seçimdir. Aynı zamanda acil gelen konuklara, davetli gelecek misafirlere veya güzel bir bardak çayın yanında atıştırmalık istediğiniz zamanlarda hazırlayabilirsiniz.

Hazır Yufkad
an Kıymalı Börek Malzemeleri

  • 6 tane hazır yufka

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 şişe soda veya 1 çay bardağı yoğurt

İç Harcı için

  • 250 gr dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber ve kırmızı pul biber
Nasıl Yapılır?

Hazır yufkadan kıymalı börek için öncelikle kıymalı harcı hazırlamaya geçin. Kıymalı harç için yanmaz bir tava alın ve içerisine kıymayı ilave edip kısık ateşin üzerinde kavurun. Kıyma suyunu çekince, üzerine sıvıyağ ilave edin ve harcı karıştırın. Bir tane iri boy kuru soğanın kabuklarını soyun ve çok ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Doğanmış kuru soğanı harca ilave edin ve yumuşayana dek kavurun. Soğan yumuşayınca içerisine tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Ocağın altını kapatın ve harcın içerisine son olarak temizlenip ince doğranmış maydanozu ekleyip harmanlayın. Kıymalı iç harcı soğuması için serin bir ortama kaldırın ve bu aşamada böreğin sosunu hazırlamaya geçin.

Böreğin sonunu hazırlamak için derin bir karıştırma kabı alın ev içerisine süt, sıvıyağ ve soda ilavesi yapıp karıştırın. Böreğin pişeceği tepsinin içerisini sıvıyağla bir güzel yağlayın ev bir tane yufkayı tepsiye serin. Üzerine sostan sürün ve ikinci yufkayı yerleştirin. İkinci yufkanın üzerini de aynı şekilde sostan sürün ve üçüncü yufkayı tepsiye serin. Üçüncü yufkanın her tarafına kıymalı harçtan serpiştirin ve dördüncü yufkayı kıymalı harcın üzerine yerleştirin. İlk sırada olduğu gibi kalan yufkaları tepsiye sırayla yerleştirin ve böreğin üzerine kalan sosu döküp yayın.

Keskin bir bıçak yardımıyla böreği küçük kareler şeklinde dilimleyin. Bu aşamada isterseniz uzun kesimler veya üçgen dilimler şeklinde de kesebilirsiniz. Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Böreğin yaklaşık yarım saat kadar pişirilmesi yeterli gelecektir. Sürenin ardından tepsiyi fırından alın ve sıcak olarak tekrar dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 03:37:19
Hazır Yufkadan Kıymalı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hazır Yufkadan Kıymalı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Hazır Yufkadan Kıymalı Börek"
Kendim yufka yapamadığım için genellikle hazır yufkadan yiyecekler yapıyorum peki hazır yufka ile bu yemeği yaparken içerisine ne kadar kıyma yüklemem gerekiyor Ayrıca ekleyeceğim kıymayı pişirdikten sonra mı eklemeliyim
Türev . 03.11.2018 14:29:00

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024