Kıymalı Ay Çöreği

Kıymalı Ay Çöreği, hamur işini sevenler için yumuşacık bir seçenektir. Mayalı bir tarif olan bu çöreği sabah kahvaltılarını zenginleştirmek için yapabilirsiniz. Aynı zamanda beklemeye uygun bir tarif olduğu için pişirdikten sonra derin dondurucuda muhafaza edip sonradan ısıtarak tüketebilirsiniz.

Kıymalı Ay Çöreği Malzemeleri

  • 1 paket margarin
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Kıymalı Ay Çöreği Nasıl Yapılır?


Çöreğin hazırlığına ilk olarak hamurundan başlanmalıdır, çünkü hamurun mayalanma süreci uzun sürecektir.
Oda sıcaklığında bekletip yumuşamasını sağladığımız margarini kabın içerisine koyup, elenmiş olan unu içerisine ilave ediyoruz. Yoğurma kabının içerisine yumurtaların sadece birisinin sarısını ayırmak koşulu ile ilave ediyoruz. Kaba sıvı yağı, tuz ve yaş mayayı da ilave ettikten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Hamurun içerisinde margarin parçaları kalmayıp, kulak memesi kıvamına erişene kadar yoğuruyoruz.

Hamur istenen kıvamı aldığında bir bez ile örtüp mayasının gelmesi için 40 dakika kadar bekliyoruz. Hamur mayalanırken iç malzemenin hazırlık aşamasına başlayabiliriz. Bir tava içerisine az sıvı yağ koyduktan sonra yağın içine kuru soğanı rendeleyip koyuyoruz.
Soğan iyice kokusunu salıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Bu işlem sonunda kıymayı kavurmak üzere tavaya alıyoruz. Kıymayı kavurup içerisine haşlanmış rende edilmiş patates, tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Hazırlanan harcı soğuması için serin bir ortama alıyoruz. Mayalanmış olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp, avuç içi genişliğinde açıyoruz. Dileyen bu ölçünün bir tık üzerinde yapabilir. Açmış olduğumuz hamurun içerisine bir yemek kaşığı kıymalı harçtan koyup hamuru kalem gibi yuvarlayarak kapatıyoruz. Hamurun son hali olan yarım ay görüntüsünü vermek için her iki ucu çekiştirip birbirine yakınlaştırıyor uz. Bu işlemi bütün malzeme bitene kadar sürdürüp, çörekleri fırın kabının içerisine yerleştiriyoruz. Çöreklerin pişmeden önceki son işlemi olan, yumurta sarısını fırça ile sürüp üzerine çörek otu serpiyoruz. Bütün bu işlemlerin sonunda hamurun el mayası gelmesi için 20 dakika beklenirse daha başarılı ve puf bir sonuç alınacaktır. El mayası gelen çörekleri önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırına koyuyoruz. Çöreklerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu sonuç alındıktan sonra kıymalı ay çörekleri servise hazırdır.

Afiyet olsun.
23.01.2024 06:43:23
Kıymalı Ay Çöreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Ay Çöreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Ay Çöreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024