Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı Biber dolması, dolma biber yaz mevsimine ait sebzelerden olduğu için çoğunlukla yaz mevsiminde yapılır. Ancak günümüzde her mevsiminin sebzesini kış mevsiminde bulmak mümkün olmuştur. Dolmalık biber her mevsim manav veya marketin sebze reyonlarında yer almaktadır. Canınız güzel bir kıymalı biber dolması çekmiş ise tarifimize göz atıp gönül rahatlığıyla uygulamanızı tavsiye ederiz.

Kıymalı Biber Dolması Malzemeleri

  • Yarım kilo dolmalık biber
  • 200 gr kıyma
  • 1 su bardağı pirinç veya bulgur
  • 2 tane domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 küçük fincan sıvıyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber, karabiber ve kuru nane
  • 200 ml sıcak su

Nasıl Yapılır?


Kıymalı biber dolmasını hazırlamaya biberleri temizleyerek başlayın. Bunun için biberlerin baş kısımlarını bıçak yardımıyla kesin. Eğer biber dolmalarının üst kısımlarında kapak olarak kesilen yerleri kullanmak isterseniz ayırabilirsiniz. Biberlerin orta kısımlarında bulunan pullu kısımları temizleyin ve suyun altında biberleri yıkayıp bir kevgirin içerisine alın. Kevgiri ara sırada sallayın ve iç kısımlarında kalan suyun boşlatılmasını sağlayın. Diğer taraftan kıymalı harcı hazırlamak için bir karıştırma kabı alın ve içerisine kıyma ile tuzu, baharatları ve salçaları ilave edip yoğurun.

Kuru soğanın kabuklarını soyun ve rendeyle kıymanın üzerine rendeleyin. Domatesin de kabuklarını soyun ve ince şekilde doğrayıp harcın üzerine alın. Maydanozların sap kısımlarını kopartıp yaprak kısımlarını yıkayın ve incecik doğrayıp karıştırma kabına alın. Bir diş sarımsağı harcın üzerine rendeleyin. Ilık su ile yıkanmış olan pirinçleri ve sıvıyağı da harcın içerisine alıp iyi şekilde yoğurun.

Hazırlanmış olan iç harçtan dolma biberlerin içerisine birer tatlı kaşığı veya dolmaların yarısına gelecek şekidke ilave edip doldurun. Biberlerin en üstüne de domates dilimleri yerleştirin ve pişeceği tencerenin içerisine dolmaları dizin. Tencerenin altını kısık ateşte açın ve dolmaların içerisine gelmeyecek şekilde kenar kısmından tencereye sıcak su ilavesi yapıp pişmeye bırakın. Dolamalar yaklaşık yarım saat piştikten sonra kontrol edin ve istediğiniz diriliğe gelmiş ise ocağın altını kapatıp tencereyi bir bezin arasına sarın. Kıymalı biber dolmalarını 5-6 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 03:24:35
Kıymalı Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Biber Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Biber Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024