Pilav tenceresinin içerisine ilk olarak sıvı yağı ve tereyağının yarısını koyalım. Her iki yağında erimesinden sonra, tencereye kuru soğan ve sivri biberi doğrayıp ilave edelim.
Soğan ve biberler kavrulduğunda, tencereye kıymayı ilave edip, suyu kalmayana kadar kavuralım. Kıyma istenilen ölçüde kavrulduğu zaman tencerenin içerisine önce sarımsağı kıyıp koyalım ve sonrasında, domateslerin kabuklarını soyduktan sonra doğrayıp ilave edelim. Domatesler suyunu saldığında tencereye et suyunu koyalım ve su kaynamaya başladığında, bulguru yıkayıp ilave edelim. Tencerenin içerisine sırasıyla tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve kuru naneyi ilave edip, tereyağının kalanını tencereye ilave edelim. Ocağı kısık ayara getirip tencerenin kapağını kapatalım. Pilavın suyu bitip, üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Pilavın genel görüntüsü tarife uygun olduğunda ocağı kapatalım ve tencerenin kapağı kapalı vaziyette sofra bezi içerisine pilavı koyup saralım. Böylece kendi buharında hava almadan iyice demlenmiş olacaktır. Kıymalı bulgur pilavı demini aldığında servise hazır demektir.
Afiyet olsun.