Kıymalı Bulgur Pilavı

Kıymalı Bulgur Pilavı, pirinç pilavından sıkılmış olanlar için harika bir seçenektir. Pirinç pilavına nazaran faydaları daha fazla olan bu pilav seçeneği sağlık açısından da başarılı bir seçim olmaktadır. Kıyma ile yapıldığında vücuda bolca B vitamini sağlayan bulgurun bağırsak kanserini önlediği söylenmektedir. İçerisinde lif oranının fazla olmasından dolayı kilo aldırmadığı bilinmektedir.
Hazmı kolaylaştıran bulgur, bağışıklık sistemine destek vermektedir. Çocuklarda beyin gelişiminin destekçisi olan bu tahıl, aynı zamanda kemikleri de güçlendirmektedir. Diyabet hastaları için sağlıklı bir tahıldır. Yine vücudun kan düzeyini olması gereken ölçülerde dengeler. Diyet yapan kişiler için önerilmektedir. Bu tarifi yapıp sonraki zamanlarda tüketmeyi planlayanlar için saklama önerisi, buzdolabında 1 gün, oda sıcaklığında ise 3 saattir.

Malzemeleri

  • 3 su bardağı pilavlık bulgur
  • 200 gr yağsız kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet büyük boy domates
  • 1 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 4 su bardağı et suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Nasıl Yapılır?


Pilav tenceresinin içerisine ilk olarak sıvı yağı ve tereyağının yarısını koyalım. Her iki yağında erimesinden sonra, tencereye kuru soğan ve sivri biberi doğrayıp ilave edelim.
Soğan ve biberler kavrulduğunda, tencereye kıymayı ilave edip, suyu kalmayana kadar kavuralım. Kıyma istenilen ölçüde kavrulduğu zaman tencerenin içerisine önce sarımsağı kıyıp koyalım ve sonrasında, domateslerin kabuklarını soyduktan sonra doğrayıp ilave edelim. Domatesler suyunu saldığında tencereye et suyunu koyalım ve su kaynamaya başladığında, bulguru yıkayıp ilave edelim. Tencerenin içerisine sırasıyla tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve kuru naneyi ilave edip, tereyağının kalanını tencereye ilave edelim. Ocağı kısık ayara getirip tencerenin kapağını kapatalım. Pilavın suyu bitip, üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Pilavın genel görüntüsü tarife uygun olduğunda ocağı kapatalım ve tencerenin kapağı kapalı vaziyette sofra bezi içerisine pilavı koyup saralım. Böylece kendi buharında hava almadan iyice demlenmiş olacaktır. Kıymalı bulgur pilavı demini aldığında servise hazır demektir.

Afiyet olsun.
23.01.2024 06:54:40
Kıymalı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Bulgur Pilavı"
İşim çok yoğun olduğu içim evde kahvaltı yapma fırsatı bulamıyorum. İşimin yoğunluğu ve temposundan dolayı da akşam eve geldiğim zaman çok yorgun oluyorum ve kendime özenerek hazırlayacak bir yemek şansım olmuyor. Bir arkadaşımın tarifi üzerine kıymalı bulgur pilavı bana çok hızlı yapılan lezzetli bir yemek gibi geliyor. Deneyen var mı?
Üçel . 03.11.2018 09:39:25

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024