Kıymalı Çıtır Börek

Kıymalı Çıtır Börek, hamur işi yapmayı ve yemeyi sevenler için tavsiye edilir. İçi yumuşak dışı çıtır çıtır olan bu tarifi ara sıcak olarak değerlendirebilirsiniz. Yine bu tarifi dileyen gün menülerine ekleyebilirler.

Kıymalı Çıtır Börek Malzemeleri

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Hamuru için

  • 2 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Kıymalı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?


Çıtır böreğin yapım aşamasına hamuru yoğurmakla başlayalım.
Derin bir kap içerisine sıvı yağı, sütü, ılık suyu ve tuzu koyalım. Bu malzemeye yetecek kadar un ilavesi yapalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım. Hamuru yoğurduktan sonra beze yapıp dinlenmesi için üzerine nemli bez örtelim. Böreğin iç malzemesini pişirmek üzere tavanın içerisine az miktarsa sıvı yağ koyalım. Kuru soğanı rendeleyip yağın içerisine ilave edelim. Soğan iyice kavrulduğunda içerisine sivri biberi ince kıyıp ilave edelim. Kıymayı kavurmak üzere tavaya koyalım. Kıyma iyice kavrulduğu zaman patatesi ve domatesi rendeleyip ilave edelim. İç harcın son malzemesi olan kimyon, karabiber, pul biber ve tuz ilavesini de yapıp, iç harcını soğuması için ocaktan alalım.
Düz bir resim üzerine az un veya nişasta koyalım ve ilk bezeyi bu zemine bırakalım. Bezenin üzerine açmaya yetecek kadar yine un veya nişasta koyup merdane ile genişletelim. Hamur şekil aldıktan sonra oklava ile büyütelim. Hamuru yufka haline getirdikten sonra içerisine harç koyalım ve rulo yapalım. Bu işlemden sonra hamura gül şekli verip, fırın kabına koyalım. Bezelerin tamamını aynı şekilde hazırlayalım ve 200 derecede ısıttığımız fırına börekleri koyalım. Çıtır böreklerin üzerine hiçbir şey sürülmemelidir. Böreklerin üzeri kızardığında pişmiş demektir. Börekleri fırından çıkarınca dileyen üzerine tereyağı sürebilir. Böylece kokusu ve lezzeti daha fazla güzel olacaktır. Kıymalı çıtır börek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
23.01.2024 04:34:48
Kıymalı Çıtır Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Çıtır Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Çıtır Börek"
Tarifteki resim çok lezzetli duruyor. Mutlaka ben de deneyeceğim. Ancak ben çalışıyorum. Akşam eve gelince elde börek hamuru açmak için vaktim olmuyor. Onun yerine hazır yufka kullanabilir miyim? Bir de kıyma olarak dana kıyma mı kuzu kıyma mı kullanmalıyız? Patates kullanmadan da iç harç hazırlananilir mi?
Incinur . 24.08.2018

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024