Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda yapıp derin dondurucuda saklayabilir. Böylece gelen misafirlere on dakika gibi kısa bir sürede ısıtıp ikram edebilirler.

Kıymalı Çörek Malzemeleri

i>100 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Hamuru için

    • 1 su bardağı süt
    • 1 paket yaş maya
    • Yarım şişe sade maden suyu
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Aldığı kadar un

    Kıymalı Çörek Nasıl Yapılır?


    Hamuru yoğuracağımız kabın içerisine sıcağa yakın sütü koyalım ve içerisine yaş mayayı ilave edelim. Mayayı 5 dakika bekletelim. Böylece maya kabaracak ve hamur içerisinde topaklar oluşturmayacaktır. Maya kabardığında yoğurma kabının içerisine sırasıyla sıvı yağ, maden suyu, tuz, toz şeker ve bütün malzemeye yetecek kadar un ilave edip, iyice yoğuralım. Hamurun bitişinde kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Yoğurmuş olduğumuz hamuru mayalanması için üzerini kapatıp ılık bir ortama koyalım. Hamurun mayası gelirken diğer yandan harcın hazırlığını yapalım.
    Tavanın içerisine sıvı yağ ve tereyağını koyalım. Kuru soğanı rendeleyelim ve yeşil biberi kıydıktan sonra ikisini aynı anda kavurmaya başlayalım. Malzeme kavrulunca içerisine kıymayı ilave edip iyice kavuralım. Kıyma kavrulunca içerisine salçayı, tuzu ve karabiberi ilave edip iç harcın pişme aşamasını sona erdirelim. Harcı iyice soğuması için genişçe bir kap içerisine koyalım. Diğer yanda mayası gelen hamuru beze yapıp açalım. Yufka haline getirdikten sonra içerisine isteğe bağlı miktarda iç harç koyalım. Bu işlemden sonra yufkayı rulo yapalım. Bu ruloyu üç parmak genişliğinde eşit parçalara kesip fırın tepsisine yerleştirelim. Yumurtayı küçük bir kâse içerisinde çırpalım ve çöreklerin üzerine fırça ile sürelim. Bu işlemden sonra susam ve çörek otu serpip, çörekleri 20 dakika kadar bekletelim. Bu sayede el mayası gelecek ve çörekler çok daha fazla kabaracaktır. Çörekleri 200 derecede ısıtılmış olan fırına koyalım. Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Çöreklerin üzeri kızardığı zaman fırından alalım ve üzerine çok hafif nemlendirilmiş bez örtelim. Böylece yumuşak bir çörek ortaya çıkacaktır. Bu işlemden sonra kıymalı çörek servise hazırdır.

    Afiyet olsun.
    21.01.2024 17:53:43
    Kıymalı Çörek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

    Sayfayı Düzenle

    Kıymalı Çörek Yorumları

    Kırmızı sayıyı girin

    0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Çörek"
    Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

    Kıymalı Menemen

    Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
    Devamını Oku

    Kıymalı İmam Bayıldı

    Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
    Devamını Oku

    Kıymalı Pide İçi

    Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
    Devamını Oku

    Kıymalı Bezelyeli Börek

    Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
    Devamını Oku

    Kıymalı Erişte

    Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
    Devamını Oku

    Kıymalı Börek İçi

    Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
    Devamını Oku

    Kıymalı Hünkâr Beğendi

    Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
    Devamını Oku

    Kıymalı Hamur İşleri

    Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
    Devamını Oku

    Kıymalı Bulgur Köftesi

    Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
    Devamını Oku

    Kıymalı Çin Böreği

    Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
    Devamını Oku

    Kıymalı Pide Kaç Kalori?

    Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
    Devamını Oku

    Fırında Kıymalı Yumurta

    Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
    Devamını Oku

    Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

    Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
    Devamını Oku

    Kıymalı Mantarlı Börek

    Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
    Devamını Oku

    Tavuk Kıymalı Köfte

    Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
    Devamını Oku

    Kıymalı Pilav

    Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
    Devamını Oku

    Kıymalı Yoğurt Çorbası

    Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
    Devamını Oku

    Galeta Unlu Kıymalı Börek

    Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
    Devamını Oku

    Kıymalı Kabak Yemeği

    Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
    Devamını Oku

    Kıymalı Patlıcan Yemeği

    Kıymalı patlıcan yemeği, Patlıcan Hindistan'da yetişen bir bitki olup oradan Afrika'ya Akdeniz'e ve Avrupa'ya kadar ilerlemiştir ve mutfakların özellikl...
    Devamını Oku

     

    Popüler İçerik
    Kıymalı Menemen
    Kıymalı İmam Bayıldı
    Kıymalı Pide İçi
    Kıymalı Bezelyeli Börek
    Kıymalı Erişte
    Son Forum Konuları
    Yardım Sayfaları
    Gizlilik Politikası  
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
    Ocak - 2024