Hamuru yoğuracağımız kabın içerisine sıcağa yakın sütü koyalım ve içerisine yaş mayayı ilave edelim. Mayayı 5 dakika bekletelim. Böylece maya kabaracak ve hamur içerisinde topaklar oluşturmayacaktır. Maya kabardığında yoğurma kabının içerisine sırasıyla sıvı yağ, maden suyu, tuz, toz şeker ve bütün malzemeye yetecek kadar un ilave edip, iyice yoğuralım. Hamurun bitişinde kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Yoğurmuş olduğumuz hamuru mayalanması için üzerini kapatıp ılık bir ortama koyalım. Hamurun mayası gelirken diğer yandan harcın hazırlığını yapalım.
Tavanın içerisine sıvı yağ ve tereyağını koyalım. Kuru soğanı rendeleyelim ve yeşil biberi kıydıktan sonra ikisini aynı anda kavurmaya başlayalım. Malzeme kavrulunca içerisine kıymayı ilave edip iyice kavuralım. Kıyma kavrulunca içerisine salçayı, tuzu ve karabiberi ilave edip iç harcın pişme aşamasını sona erdirelim. Harcı iyice soğuması için genişçe bir kap içerisine koyalım. Diğer yanda mayası gelen hamuru beze yapıp açalım. Yufka haline getirdikten sonra içerisine isteğe bağlı miktarda iç harç koyalım. Bu işlemden sonra yufkayı rulo yapalım. Bu ruloyu üç parmak genişliğinde eşit parçalara kesip fırın tepsisine yerleştirelim. Yumurtayı küçük bir kâse içerisinde çırpalım ve çöreklerin üzerine fırça ile sürelim. Bu işlemden sonra susam ve çörek otu serpip, çörekleri 20 dakika kadar bekletelim. Bu sayede el mayası gelecek ve çörekler çok daha fazla kabaracaktır. Çörekleri 200 derecede ısıtılmış olan fırına koyalım. Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Çöreklerin üzeri kızardığı zaman fırından alalım ve üzerine çok hafif nemlendirilmiş bez örtelim. Böylece yumuşak bir çörek ortaya çıkacaktır. Bu işlemden sonra kıymalı çörek servise hazırdır.
Afiyet olsun.