Kıymalı Fasulye Yemeği
Kıymalı fasulye yemeği, Size dünyanın en lezzetli kıymalı fasulyenin nasıl yapılacağını anlatacağım kalemi kâğıdı hazırlayın.
Malzemeleri- Yarım kilo taze fasulye
- 2 adet soğan
- 50 gram kıyma
- Tuz, Karabiber
- 2 çorba kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Aldığı kadar sıcak su
Kıymalı fasulyeyi yapmaya başlayalım
İlk olarak fasulyeleri güzelce uçlarını kopararak kılçıklarını ayıklayıp 3 parçaya bölüyoruz ardından soğanı soyup küp-küp doğruyoruz.
Daha sonra tencereyi hazırlayıp 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyuyoruz ve soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. İçine kıymayı koyup güzelce kavuruyoruz sonra 2 çorba kaşığı salçayı da ekleyip iyice kavuruyoruz. Kavurduktan sonra yarı kilo alan fasulyeyi tencereye ekliyoruz fasulyeleri de biraz kavurduktan sonra sıcak suyumuzu yarıya kadar ekleyip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Eğer isterseniz fasulyenin içine domates ve biber ekleyebilirsiniz size kalmış.
Ardından fasulye renk değişmeye başlayınca ya da çatalla bir tane fasulye alıyoruz yumuşamış ağzınızda dağılıyorsa tuzunu ekleyip tuzu eridikten sonra altını kapatıp tabağımızı hazırlayıp ailecek bayıla bayıla yemeğimizi afiyetle yiyoruz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 01:29:26
Kıymalı Fasulye Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|