Kıymalı Kabak Graten

Kıymalı Kabak Graten, Graten fırında yapılan yemeklerin üzerine kaşar, parmesan, dil peyniri gibi peynir çeşitlerinden herhangi birini rendeleyerek yapılan pişirme yöntemidir. Ayrıca graten, yemeğin üzerine beşamel sos dökerek yemek pişinceye kadar ve sosun üzeri kızarıncaya kadar fırında bekletmek anlamına da gelir. Graten çiğ veya pişmiş yemeğin üzerine uygulanır.
Pişme sırasında beşamel sosun ya da peynirin altındaki malzemeyi ısıdan koruyarak yemeğin daha yumuşak olmasına ve kendi buharıyla pişmesine yardımcı olur.

Kıymalı Kabak Graten Malzemeleri

  • 3 kabak
  • 250 gram kıyma
  • 2 sivri biber
  • 1 domates
  • Maydanoz
  • 2 soğan
  • Karabiber
  • Tuz

Sos Malzemeleri

  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin, Kaşar Peynir.

Kıymalı Kabak Graten Nasıl Yapılır?


Bir tencereye yarısı dolacak kadar su koyularak ocağa koyulur ve kaynatılır. Su kaynamaya bırakıldıktan sonra kabaklar ortadan ikiye uzunlamasına kesilir. Kaynamış olan suya, kesilen kabaklar atılır ve haşlanmaya bırakılır. Kabakları ne çok diri ne de çok yumuşak olacak şekilde haşlanır. Kabaklar haşlanırken iç malzeme harcı hazırlanmaya başlanır. Bir tavaya yağ koyulur ve üzerine kıyma eklenerek kıyma yağda güzelce kavrulur. Domates, biber, soğan yemeklik olacak şekilde doğranır. Kavrulmakta olan kıymanın üzerine soğanlar eklenir.
Soğan yumuşayıncaya kadar kavrulur ve yumuşadıktan sonra domates ve biberde eklenerek kavrulmaya devam edilir. 2-3 dakika kadar kavrulduktan sonra ocağın altı kapatılır. Bu sırada haşlanmış olan kabaklar bir süzgece alınır. Sularının akması ve soğuması için bir kenarda bekletilir. Daha sonra sosu hazırlanmaya başlanır. Bir tencerede un ile yağ kavrulur ve un pembeleşinceye tavaya süt ilave edilir ve dibi tutmaması için kaynayana kadar durmadan karıştırılır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınarak ılınması için bekletilir. Kabaklar soğuduktan sonra çekirdekleri temizlenir ve tepsi ya da borcama dizilir. İç harç kabakların üzerlerine koyularak içleri doldurulur ve ılınmış olan sos da kabakların üzerlerine eklenir. Daha sonra kaşar peynir rendelenir. Rendelenen kaşar peynir kabakların her yerini kapatacak şekilde üzerlerine serpilir. 1 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı salça karıştılır ve salça suda eriyene kadar bu işleme devam edilir. Daha sonra hazırlanan salçalı su tepsinin tabanına dökülür ve önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına verilir. Kabakların üzerindeki kaşar peynirler kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra arzuya göre servis edilir.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 20:35:10
Kıymalı Kabak Graten ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Kabak Graten Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kabak Graten"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024