Kıymalı Karnabahar

Kıymalı karnabahar: Kıyma ile hazırlanan karnabahar yemeği özellikle kış aylarında sofralarda sıkça yer almaktadır. Besin değeri oldukça yüksek olan bu yemek birçok yemek eşliğinde sofraları süslemektedir. Sofrada görsellik olarak iştah kabartan bir yemektir. Sağlığa olan faydası ile bilinmektedir. Üstelik tadı da birçok kişi tarafından sevilmektedir.
Yapımı pratik ve kolaydır. Özellikle gelişme döneminde olan çocukların öğünlerinde sık sık yer alması gereken karnabahar vücut için gerekli olan birçok vitamin ve minerali bünyesinde barındırmaktadır. Sizde ailenize ve sevdiklerinize hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek sofrası hazırlamak istiyorsanız işte kıymalı karnabahar tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Kıymalı karnabahar için gerekli malzemeler

  • 1 tane orta büyüklükte karnabahar
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tane küp şeker
  • Yarım limonun suyu
  • Sıvı yağ

Kıymalı karnabahar nasıl yapılır?


Öncelikle karnı baharı ters çevirerek kök kısmını oyarak kesip atıyoruz. Sonra karnabaharın yapraklarını ayıklayıp çeşmenin altında tertemiz yıkıyoruz. Karnabaharın iç kısımlarının temizlenmesi için ise derin bir tencereye su doldurup içerisine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyip karnı baharları içerisinde 10 dakika bekletebilirsiniz.

Karnabaharı haşlamak için, derin bir tencereyi ocağa alarak karnabaharın haşlanacağı kadar suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içerisine yarım limon sıkıp bir tutam tuz serpiyoruz. Daha sonra karnabahar yapraklarını yavaş yavaş kaynayan suyun içerisine daldırarak biraz yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Biraz haşlandıktan sonra karnabaharları çıkartıp süzülmesi için bir süzgeç içine bırakın.

Yemek pişirilecek tencereyi ocağa alarak içerisine biraz sıvı yağ koyarak ısıtıyoruz. Kuru soğanı ince doğrayıp hafif pişiriyoruz. Sonra kıymayı, sarımsağı ekleyerek biraz kavuruyoruz. Son olarak salçayı da ekleyerek 2-3 dakika daha kavurup içerisine bir su bardağı su ekliyoruz. Kolay olması için tahta kaşık kullanarak karıştırıp, haşlanmış karnı baharları ekliyoruz. Pul biber, karabiber ve tuzunu serpiştirip yarım limonu da sıkıyoruz. Son olarak biraz aroma vermesi için bir tane küp şeker ekleyip karnı baharlar ile aynı hizada kalacak şekilde sıcak su dolduruyoruz. Kısık ateşte kıvama gelinceye kadar pişirip ocaktan alıyoruz. Kıymalı karnabahar yemeği hazırdır, biraz dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
18.01.2024 22:20:51
Kıymalı Karnabahar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Karnabahar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Karnabahar"
Karnabahar çok faydalı bir yiyecek olduğu biliniyor. Bebekler için de kıymalı karnabahar yemeği kaç aylıkken başlanmalı? Bilgi alabilirmiyim.
Boğaçhan . 23.08.2018

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024