Kıymalı Karnıyarık Böreği

Kıymalı Karnı Yarık Böreği, az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir börek çeşididir. Çay saatlerinizde ve kabul günlerinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz gibi, en özel yemek davetlerinize en seçkin konuklarınıza ara sıcak olarak da ikram edebilirsiniz. Nefis lezzeti ve muhteşem görünüşüyle sizi mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz.
Kolay gelsin.

Kıymalı Karnı Yarık Böreği Malzemeleri

  • 6 Adet böreklik yufka

Sosu İçin Malzemeleri

  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta

İç Harcı İçin Malzemeleri

  • 300 gram köftelik az yağlı kıyma
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Bir kâse ince doğranmış maydanoz
  • 1 şeker kaşığı kara biber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı Karnı yarık Böreği Nasıl Yapılır?

Böreği yapmaya ilk olarak kıymalı harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için geniş bir tavanın içine 1 çay bardağı sıvı yağımızı koyup tavayı ocağa alıyoruz. Yağ bir miktar kızardıktan sonra üzerine kıymayı ilave edip rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra kuru soğanı ve yeşil biberi ince ince doğrayıp üzerine ilave ediyoruz. Soğanlar tamamen ölünceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. Kıymalı ve soğanlı harç yeteri kadar kavrulduktan sonra baharatlarını ilave edip karıştırdıktan sonra tavanın altını kapatıyoruz.

Derin bir kabın içine maden suyunu boşaltıyoruz. Daha sonra sütü, yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından yumurtayı kırıp yumurta harcın içinde tamamen yok oluncaya kadar çırptıktan sonra sosumuz hazır hale gelecektir.

Mutfak tezgâhının üzerine bir adet yufka seriyoruz. Üzerine sodalı sostan bol miktarda döküyoruz. Kaşığın dip tarafıyla veya fırça yardımıyla yufkanın her tarafına yayılmasını sağlıyoruz. Üzerine bir adet yufka daha serip aynı şekilde yine sos döküyoruz. Bir kat yufka daha serip bu seferki yufkanın üzerine bol bir şekilde değil de fırça ile biraz ıslatacak şekilde sos sürüyoruz.

Elde ettiğimiz üç katlı yufkayı öncelikle ortadan ikiye kesiyoruz. Daha sonra dörde, sonra onların da tam ortalarından keserek sekiz parçaya ayırıyoruz. Tıpkı sigara böreği için hazırladığımız yufkalar gibi hazırlıyoruz. Parçanın bir tanesinin geniş tarafına hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan koyup, fazla sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp, altı yağlanmış fırın tepsisine fazla sıkışık olmayacak bir şekilde sıralıyoruz. Ucu keskin bir bıçak ile böreklerin karnına uzunlamasına bir çizik atıyoruz. Çizik atarken böreğin en alttaki katına değil de harcın olduğu kata kadar bir çizik atıyoruz. Bir yağ fırçası ile kalan sosu üzerlerine sürüyoruz. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri ve altı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 03:38:00
Kıymalı Karnıyarık Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Karnıyarık Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Karnıyarık Böreği"
Karnıyarık böreği tarifinizi beğendim ve denemek istiyorum. Acaba yufka yerine mildöy hamuru kullansam olur mu?
Cazibe . 27.09.2018 00:39:39

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024