Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, enfes tadı sayesinde çoğu insanın vazgeçilmezleri arasında olmaktadır. Özellikle peynir sevenlerin tercih ettiği bir ürün olmaktadır. Dışarıda yenilebileceği gibi, evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Bunun için herhangi bir kabiliyet gerektirmiyor. Sadece malzemelerinizin olması yeterli olacaktır. Tek yapmanız gereken hamur açmak ve pideyi yapmak olacaktır.
Yanlış yapılan tek konu, kaşar hızlı eriyen bir peynir türüdür. Bu yüzden fırın içerisinde pişen pideler çıkarmaya 5 dakika kala üzerine konması gerekmektedir. Normal hamurdan yapılmayıp, hamurun kabarabilmesi için toz maya konulmalı ve hamurun dinlenmesi gerekmektedir. Normal lahmacun yapılır gibi hamurun çok ince açılmaması gerekiyor. Ayrıca iç harcını çiğ olarak konmamalıdır. Eğer öyle yapılırsa hamur daha çabuk pişip, iç harcının tam pişmeyecektir.

Kıymalı kaşarlı pide malzemeleri:
Hamuru için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 su bardağı un

İç malzemesi için

  • 500 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 tane sivri biber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tane domates
  • 8-9 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 300 gram kaşar peyniri

Üzerine sürülmesi için

  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 fincan süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı kaşarlı pide nasıl yapılır?

Unu derin bir kabın içerisine elenerek konulur.
Üzerine şeker ve tuz serpilir. Yarım paket toz maya serpilerek karıştırılır. Ortasında bir çukur oluşturulur. Çukurun içerisine zeytinyağı konulur. Süt ve ılık suda yavaş yavaş konularak yoğurulmaya başlanır. Hamur yapışmayacak şekilde olana kadar kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulduktan sonra üzeri kapatılarak 1 saat boyunca bekletilir.

Bir tencerenin içerisin iç harcımızı hazırlamak için sıvı yağımızı koyarak çok küçük parçalar halinde doğradığımız soğanı ve sarımsaklarımızı koyarak pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Doğradığımız sivri biberleri ekleyip rengi değişmeden domates salçalarımızı ve biber salçalarımızı ekleyip bütün parçalara karışması için ezerek karıştırıyoruz. Kıymamızı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıymanın rengi değişmeye başladığında domatesleri rendeleyip üzerine koyuyoruz. Çok küçük olarak kıydığımız maydanozlarımızı da ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.

Dinlendirdiğimiz hamurumuzu, eşit parçalar halinde bölerek yuvarlıyoruz. Hamurların büyüklüğü mandalina büyüklüğünde olmalıdır. Hamurlarımızın ne çok büyük ne çok küçük olmamasına dikkat etmek gerekmektedir. Temiz bir düz zemini hamurumuzu açarken yapışmaması için unluyoruz. Hamurumuzu alarak uzunlamasına olacak şekilde açıyoruz. Çok kalın olmayacağı gibi hamurun çok ince olmaması gerekmektedir. Açılan hamurun orta kısmına yaptığımız iç harcımızdan bir miktar koyup yayıyoruz. Dikkat etmemiz gereken tek nokta hamurun yan kısımlarının 2 parmak kadar boşluk olması gerekmektedir. İç harcın üzerine yanlarda kalan boş kalan hamur kısımlarını kapatıyoruz. Hamurun içine koymuş olduğumuz iç harcın ortasında görünmesi gerekmektedir. Bütün pideler bu şekilde yapılır. Yağlanmış olan fırın tepsisi üzerine konularak, üzeri için 1 tane yumurta sarısı, 1 fincan süt ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ konularak çırpılır. Yapılan bütün pidelerin üzerine sürülür.

Daha önceden 200 derece ısıtılmış olan fırın içerisine tepsi konularak 10 dakika boyunca pişirilir. 300 gram kaşar peyniri rendenin orta kısmıyla rendelenir. Fırın içerisinde pişen pidelerimiz 10 dakika sonra çıkarılır. Üzerine bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri konulur. 5 dakika daha fırın içerisinde kaşarlar eriyene kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilmesi gerekmektedir. Yanında yeşillikle ya da salatayla ve kola, çay, ayran olarak servis edilmesi gerekmektedir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 04:41:13
Kıymalı Kaşarlı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Kaşarlı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kaşarlı Pide"
Merhaba ben akşam için kıymalı kaşarlı pide yapmayı düşünüyorum akşam 6 kişiyiz biz verdiğiniz tarif kaç kişilik?
Ayris . 01.11.2018 15:04:20

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024