Kıymalı Kebap Tarifleri
Kıymalı kebap tarifleri, ülkemizde pek çok yörenin farklı kebap tarifleri vardır. Adana, Antakya, Hatay ve diğer şehirlerin isimlerinin yer aldığı bazı kebap türleri bulunmaktadır. Bunların dışında ise hem yöresel olan hem de pek çok kişi tarafından denenmiş olup hangi yöreye ait olduğunu bilmediğimiz kebaplarda vardır. Bunların bazıları kıymayla bazıları ise etle yapılmaktadır.
Biz bu kebap tariflerinden kıymayla yapılanlarını sizler için seçtik. Buyurun tariflerimiz.
Kıyma Kebabı Malzemeleri- 1 kilo dana kıyma
- 4 diş taze sarımsak
- 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 1 demet maydanoz
- Tuz
Kıyma Kebabı Nasıl Yapılır?
Taze olarak temin ettiğimiz sarımsakların kabuklarını soyun ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Ardından maydanozu yıkayıp temizleyin ve aynı şekilde doğrayıp bir karıştırma kabının içerisine sarımsaklar ile ilave edin. Kıyma, tuz ve baharatları da kabın içerisine alıp bir güzel karıştırın. Hazırlanılan kebap harcından parçalar kopartın ve şişlerin üzerine yerleştirin. Kıyma kebaplarını sıcak olan mangalın üzerine döşeyin ve arkalı önlü kızartın. Domates ve sivri biber közleyip kıyma kebap ile sunum yapın.
Afiyet olsun.
Çökertme Kebabı (Kıymalı) Malzemeleri- 250 gr dana kıyma
- 3 tane rendelenmiş domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 tane kuru soğan
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 tane büyük boy patates (Kızartmak için sıvıyağ)
Sos içinÇökertme Kebabı (Kıymalı) Nasıl Yapılır?
Kıymayı yanmaz bir tavanın içerisine alın ve yağ ilavesi yapmadan kavurun.
Kıyma kendi suyunu çekince içerisinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ ilavesi yapın ve kavurmaya devam edin. Bu aşamada kuru soğanın kabuklarını soyun verince kıyım yapın. Doğanmış soğanları da kıymanın üzerine ilave edip harcı bir güzel kavurun. Kavrulmuş olan harca rendelenmiş domatesi ilave edin. Domates suyunu hafif çekince içerisine ince kıyım yapılmış maydanozu ilave edin. Patateslerin kabuklarını soyun ve kibrit çöpü incelinde doğrayın. Bunun için sebze soyacağını tercih edebilirsiniz. Patatesleri bol yağın içerisinde kızartın ve kızardıktan sonra bir tabağın içerisine alın. Patateslerin orta kısmını havuz gibi açın. Ortasına sarımsaklı yoğurttan ilave edin. Üzerine ise hazırlanmış olan kıymalı kebabı ilave edin. Hazır hale gelen çökertme kebabını sıcak olarak sunum yapın.
Afiyet olsun.
Tepsi Kebabı (Kıymalı) Malzemeleri- 1 kere çekilmiş dana kıyma
- 1 demet maydanoz
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Karabiber ve tuz
Tepsi Kebabı (Kıymalı) Üzeri için- 1 tane patates
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane domates
Sosu için- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tepsi Kebabı (Kıymalı) Nasıl Yapılır?
Kuru soğanın kabuklarını soyun ve dörde bölüp mikserin içerisine alın. Üzerine biberlerin pullu kısımlarını temizleyin ilave edin. Maydanozların saplarını kopartın ve yaprak kısımlarını yıkayıp mikserin içerisine alın ve çok ince olacak şekilde çekin. Mikserde çekilmiş olan malzemeleri bire karıştırma kabının içerisine alın. Üzerine de kıymayı, tuzu ve baharatları ilave edin. Kıymalı harcı parmak uçlarınız ile bir güzel yoğurun. Bu aşamada harcın çok iyi yoğrulması gerekiyor. Aksi halde pişerken parçalanabilir. 25 cm çapında bir fırın tepsisini yağlayın ve kıymalı harcı tepsinin orta kısmına alın. Harcı tepsiye yayın ve üzerine sıvıyağ ile domates salçasını karıştırıp dökün. Sosu kıymalı harcın her tarafına bir fırça yardımıyla yayın. Kıymalı tepsi kebabının en üstünü patates dilimleri, kabukları soyulmuş domates ve kuru soğan dilimleri ile süsleyin. Tepsiyi 200 derecelik fırına gönderin ve yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirin. Her tarafı kızarmış olan tepsi kebabını lavaş, pilav veya garnitürle sunum yapın.
Afiyet olsun.
19.01.2024 01:21:43
Kıymalı Kebap Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|