Kıymalı Kebap Tarifleri

Kıymalı kebap tarifleri, ülkemizde pek çok yörenin farklı kebap tarifleri vardır. Adana, Antakya, Hatay ve diğer şehirlerin isimlerinin yer aldığı bazı kebap türleri bulunmaktadır. Bunların dışında ise hem yöresel olan hem de pek çok kişi tarafından denenmiş olup hangi yöreye ait olduğunu bilmediğimiz kebaplarda vardır. Bunların bazıları kıymayla bazıları ise etle yapılmaktadır.
Biz bu kebap tariflerinden kıymayla yapılanlarını sizler için seçtik. Buyurun tariflerimiz.

Kıyma Kebabı Malzemeleri

  • 1 kilo dana kıyma
  • 4 diş taze sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz

Kıyma Kebabı Nasıl Yapılır?


Taze olarak temin ettiğimiz sarımsakların kabuklarını soyun ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Ardından maydanozu yıkayıp temizleyin ve aynı şekilde doğrayıp bir karıştırma kabının içerisine sarımsaklar ile ilave edin. Kıyma, tuz ve baharatları da kabın içerisine alıp bir güzel karıştırın. Hazırlanılan kebap harcından parçalar kopartın ve şişlerin üzerine yerleştirin. Kıyma kebaplarını sıcak olan mangalın üzerine döşeyin ve arkalı önlü kızartın. Domates ve sivri biber közleyip kıyma kebap ile sunum yapın.

Afiyet olsun.

Çökertme Kebabı (Kıymalı) Malzemeleri

  • 250 gr dana kıyma
  • 3 tane rendelenmiş domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tane kuru soğan
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 tane büyük boy patates (Kızartmak için sıvıyağ)
Sos için
  • 1 kâse sarımsaklı yoğurt
Çökertme Kebabı (Kıymalı) Nasıl Yapılır?

Kıymayı yanmaz bir tavanın içerisine alın ve yağ ilavesi yapmadan kavurun.
Kıyma kendi suyunu çekince içerisinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ ilavesi yapın ve kavurmaya devam edin. Bu aşamada kuru soğanın kabuklarını soyun verince kıyım yapın. Doğanmış soğanları da kıymanın üzerine ilave edip harcı bir güzel kavurun. Kavrulmuş olan harca rendelenmiş domatesi ilave edin. Domates suyunu hafif çekince içerisine ince kıyım yapılmış maydanozu ilave edin. Patateslerin kabuklarını soyun ve kibrit çöpü incelinde doğrayın. Bunun için sebze soyacağını tercih edebilirsiniz. Patatesleri bol yağın içerisinde kızartın ve kızardıktan sonra bir tabağın içerisine alın. Patateslerin orta kısmını havuz gibi açın. Ortasına sarımsaklı yoğurttan ilave edin. Üzerine ise hazırlanmış olan kıymalı kebabı ilave edin. Hazır hale gelen çökertme kebabını sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Tepsi Kebabı (Kıymalı) Malzemeleri
  • 1 kere çekilmiş dana kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Karabiber ve tuz
Tepsi Kebabı (Kıymalı) Üzeri için
  • 1 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane domates
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tepsi Kebabı (Kıymalı) Nasıl Yapılır?

Kuru soğanın kabuklarını soyun ve dörde bölüp mikserin içerisine alın. Üzerine biberlerin pullu kısımlarını temizleyin ilave edin. Maydanozların saplarını kopartın ve yaprak kısımlarını yıkayıp mikserin içerisine alın ve çok ince olacak şekilde çekin. Mikserde çekilmiş olan malzemeleri bire karıştırma kabının içerisine alın. Üzerine de kıymayı, tuzu ve baharatları ilave edin. Kıymalı harcı parmak uçlarınız ile bir güzel yoğurun. Bu aşamada harcın çok iyi yoğrulması gerekiyor. Aksi halde pişerken parçalanabilir. 25 cm çapında bir fırın tepsisini yağlayın ve kıymalı harcı tepsinin orta kısmına alın. Harcı tepsiye yayın ve üzerine sıvıyağ ile domates salçasını karıştırıp dökün. Sosu kıymalı harcın her tarafına bir fırça yardımıyla yayın. Kıymalı tepsi kebabının en üstünü patates dilimleri, kabukları soyulmuş domates ve kuru soğan dilimleri ile süsleyin. Tepsiyi 200 derecelik fırına gönderin ve yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirin. Her tarafı kızarmış olan tepsi kebabını lavaş, pilav veya garnitürle sunum yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 01:21:43
Kıymalı Kebap Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Kebap Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kebap Tarifleri"
İyi günler yarın şehir dışından misafirlerim gelecek onları dışarda piknik sözü verdik fakat hava çok yağışlı olduğu için dışarı çıkamıyoruz. Acaba evde kıymalı kebap tariflerinden yapsam olur mu? Lütfen bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Sünnetullah . 28.08.2018

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024