Kıymalı Köfte Çeşitleri

Kıymalı köfte çeşitleri: Kıymanın çeşitli malzemelerle yoğrularak pişirilmesi ile elde edilen bir yemek çeşididir. Kıymalı köfte Türk ve dünya mutfağında çok sevilen bir yemektir. Kıymalı köftenin daha lezzetli olması için kıymanın ne çok yağlı ne de az yağlı olmalıdır. Ayrıca köfte harcına az miktarda zeytinyağı konması köftenin yumuşak olmasını sağlamaktadır.
Köfte harcına konacak olan soğanın rondodan geçirerek veya rendeleyerek ilave edin. Böylece soğanın suyu köfteye lezzet katacaktır. Köfte harcının dinlenmesi daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Hasanpaşa köfte malzemeleri

  • 750 gr. Kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 dilim bayatlamış ekmek içi
  • Karabiber
  • Tuz

Püre malzemeleri

  • 5-6 tane patates
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz

Sos için

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı: İlk olarak püre için patatesleri soyup haşlayın ve püre haline getirin. Tencerede tereyağını eriterek patatesleri ilave edin. Sonra yumurtayı ekleyin ve karıştırın. Sütü karıştırarak koyun. En son olarak tuzunu koyun ve püre yapın. Köfte malzemeleri için bütün malzemeleri karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, ortası çukur köfteler yapın. Köfteleri fırın tepsisine dizerek üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin.
200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız köftelerin içine 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. Hazırlanan salçalı sosu köftelerin üzerine gezdirin. Tekrar fırına koyun. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Akçaabat köftesi malzemeler
  • 500 gram kıyma
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı: Bir kabın içine kıymayı koyun. Üzerine yumurta sarısı, toz şeker, sarımsak, kimyon, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Yaklaşık olarak 5 dakika yoğurun. Harcın üzerini kapatarak bir gece buzdolabında dinlendirin. Bir teflon tavayı orta ateşte ısıtın. Tavaya yağ koymadan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak şeklini verin. Köfteyi arkalı önlü pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Karbonatlı köfte malzemeler
  • 350 gram kıyma
  • 1 tane küçük boy yumurta
  • 1 tane soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
Yapılışı: Derin bir kabın içine kıymayı koyun ve üzerine yumurtayı kırın. Ardından rendelenmiş soğan, galeta unu, ince doğranmış maydanoz, karabiber, kimyon, tuz ve en son karbonatı ilave edin. Harcı iyice yoğurun. Hazırlanan harcı yarım saat buzdolabında dinlendirin. Sonrasında tavanın içine biraz sıvı yağ koyarak, yağı ısıtın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval ya da yuvarlak şeklini verin. Köfteyi arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.
19.01.2024 12:43:15
Kıymalı Köfte Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Köfte Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Köfte Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024