Öncelikle geniş bir karıştırma kabının içine kıymayı alıyoruz. Daha sonra üzerine rendelenmiş veya robottan geçirilmiş kuru soğanı ilave ediyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra, üzerine yumurtasını kırıyoruz. Ekmek içini de ilave edip, elimizle biraz daha karıştırıyoruz. Daha sonra sahanda dövdüğümüz iki diş sarımsağı ve baharatlarını ilave edip kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar tıpkı çiğ köfte yoğurur gibi yoğurmaya devam ediyoruz. En son maydanozu ilave edip bir iki karıştırdıktan sonra, üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat civarında dinlendiriyoruz. Dinlenen köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içimizde yuvarlayarak köfte şeklini veriyoruz.
Hazır hale gelen köftemizi ister tavada kızartarak, isterseniz fırında, isterseniz mangalda dilediğiniz gibi pişirerek hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.